Стартап eeYss: новий підхід до питання особистої ефективності

Якщо ввести в пошуковику слова «Особиста ефективність» ви отримаєте тисячі, а то й сотні тисяч посилань. Тренінги, методики, статті, поради – все це величезна кількість тексту, вникати в який іноді просто немає часу. Стартап eeYss пропонує новий підхід до питання особистої ефективності, у якого є дві переваги: простота і числовий вираз результатів, що досягаються.

Основний принцип полягає в тому, що кожен день ви оцінюєте за п’ятибальною системою сім видів діяльності, якими може займатися людина: робота, розваги, освіта, культурна розвиток, турбота про здоров’я і читання. В кінці кожного тижня сайт виводить оцінку ефективності прожитого тижня. Потім така ж оцінка виставляється для окремого місяця або року. Свої результати ви можете переглядати або в табличній формі, або у вигляді діаграми.

В принципі все просто: рівномірно балансуєш свій час між різними видами діяльності — і твоя ефективність зростає. Робиш перекіс, наприклад, в роботу, забуваючи про особисте життя або освіту, — ефективність падає.

По суті, стартап не “відкриває Америку”, і не робить революцію в питанні самоорганізації, але, погодьтеся: одне - просто обіцяти собі, що ось на наступному тижні я точно займуся спортом, інша справа бачити, як на твоїх звітах у графі «Здоров’я» нулі йдуть один за одним. Тобто в цьому проекті головний акцент зроблений на психологію: проблеми сприймаються серйозніше, якщо ти їх бачиш, якщо вони прямо перед твоїм носом.



Ще один цікавий момент – творці проекту не відчиняють всі можливості користувачу зі старту, а, копіюючи систему ігор, відкривають нові можливості із зростанням рівня. Наприклад, на самому початку результати видно тільки у вигляді таблиці. Із зростанням рівня відкривається можливість переглянути діаграму. Також з часом з’являється можливість аналізувати час сну, вагу тіла, начитаність або музичну освіту і так далі.

Зрозуміло, що стартап навряд чи привабить молодих користувачів, які розуміють, що все життя попереду і часу ще валом. Але тих, хто вже задумався про те, що час іде, а так багато ще не досягнуто і не зроблено, проект зацікавить. А якщо врахувати, що таких людей у світі кілька сотень мільйонів, потенційна аудиторія проекту досить велика.

Хоча це як спорт – всі розуміють, що це важливо, але лише невеликий відсоток людей знаходить в собі сили займатися цим регулярно. Але вже якщо затягне, то надовго.

До уваги керівників компаній: на сайті http://3tl.com.ua/metody-motivatsii-personala/ ви дізнаєтесь, як підвищити продуктивність праці персоналу, створити і розвивати відповідну мотивацію, які існують для цього найефективніші методи.