Створена черепиця з вбудованими сонячними панелями

Італійський виробник будівельних матеріалів Tegolasolare заявив про свою нову розробку. Компанія випустила черепицю з вбудованими в неї невеликими сонячними панелями. Інноваційна розробка стане відмінною альтернативою громіздким і не зовсім зручним в експлуатації сонячних батарей, які на сьогоднішній день використовуються в якості додаткового джерела електропостачання для приватних будинків.

Сонячні батареї нового покоління можуть бути вбудовані в звичайнісіньку черепицю з червоної глини, що зовсім не позначиться на її зовнішньому вигляді і не зіпсує фасад будинку. Тонкі та плоскі сонячні батареї, що складаються з чотирьох фотоелектричних елементів, покритих склом, видно тільки якщо дивитися зверху.

Батареї легко з’єднуються між собою, тим самим утворюючи одну масштабну мережу, яка забезпечує безперервну подачу струму з міні-електростанцій на даху. Після чого електричний струм буде розподілятися, виходячи з потреб будинку і його мешканців.



У той же час натуральний матеріал, з якого виготовляється черепиця, забезпечить екологічність будови, що відповідає вимогам сучасного світу. Такий дах стійкий до змін погодних умов і навіть ударів.

Додамо, що до інших переваг черепиці зараховуються довговічність, вогнестійкість, водонепроникність і морозостійкість. Крім того, вона зручна в експлуатації, зберігає свій колір і зовнішній вигляд і не накопичує статичної напруги. Прослужити така покрівля може сто років.

З мінусів черепиці можна назвати її крихкість і порівняно велику вагу. В залежності від моделі черепиці вага одного квадратного метра покрівлі може досягати до 60 кг.

Відзначимо, що в Голландії стартував пілотний проект, який передбачає використання доріг для виробництва сонячної енергії. Поки що випробування проводяться на невеликому відрізку велосипедної доріжки. Проте планується, що незабаром електрика, отримане з допомогою розташованих на дорогах панелей, можна буде використовувати для освітлення вулиць, транспортних систем, домашніх господарств і електрокарів.


Щоби максимально оптимізувати систему теплопостачання, зробити її більш надійною, зменшити витрати на обігрів вашої оселі, раджу придбати ефективний теплоаккумулятор для котлів виробництва компанії «Роза ветров»