Аренда авто: де найдешевше було цього літа?

Перебуваючи у столиці по своїм справам багато людей зіштовхуються з необхідністю оперативного і комфортного пересування. У зв’язку з цим хочеться порекомендувати автопрокат в Києві від компанії VipTransfer. До Ваших послуг великий вибір сучасних авто різного класу, найвигідніші умови аренди, додаткові ексклюзивні послуги.

Автомобіль, звичайно, вже давно перестав асоціюватися з розкішшю. Такі домисли залишилися лише щодо деяких моделей, але це не показник. Тим не менш, частіше всього без нього зовсім ніяк не обійтися. Особливо гостро питання оренди автомобіля постає тоді, коли ми опиняємося за кордоном, і найбільше турбує цінове питання.

Найвищі ціни оренди машин для туристів - у Великобританії, а найнижчі - у США. Такі результати дослідження, проведеного одним з найбільших європейських автостраховиків, що цього літа проаналізував актуальну вартість оренди автомобілів в 12 популярних у туристів країнах.

Для аналізу бралася вартість семи днів оренди сімейного автомобіля з чотирма додатковими послугами: страховкою, можливістю зміни водія, дитячим кріслом і навігатором. Ціна 40 літрів бензину також була включена. Як пише британська Telegraph, в дослідженні порівнювалися п’ять популярних компаній з прокату автомобілів (Sixt, Hertz, Avis, Budget and Europcar), і потім була взята середня ціна по країні.

Так, за тиждень оренди машини в Лондоні (з подачею в аеропорт Heathrow) туристу доведеться заплатити 725 фунтів стерлінгів (1019 євро). Трохи дешевше обійдеться авто напрокат в Італії (з подачею в аеропорт Мілана) - 987 євро за тиждень.

Найнижчу ціну туристу пропонують у США - всього $457 за сім днів. А найдешевша тижнева оренда машин в Європі - у Туреччині (579 євро).

В цілому, список країн по вартості прокату автомобілів виглядає так:

США (від аеропорту Орландо, Флорида) - $457

Туреччина (від аеропорту Даламан) - 579 євро

Нідерланди (від аеропорту Амстердама) - 620 євро

Бельгія (від аеропорту Брюсселя) - 680 євро

Німеччина (від аеропорту Мюнхена) - 689 євро

Греція (острів Крит) - 804 євро

Ірландія (від аеропорту Дубліна) - 806 євро

Франція (від аеропорту Ніцци) - 910 євро

Іспанія (від аеропорту Барселони) - 960 євро

Португалія (від аеропорту Фару, провінція Алгарве) - 964 євро

Італія (від аеропорту Мілана) - 987 євро

Великобританія (від лондонського аеропорту Heathrow) - 1019 євро

Виявилося, що у Великобританії - найвищі ціни на додаткові послуги з 12 країн, саме тому вона замикає список. Додаткові послуги в Лондоні оцінені приблизно в 531 євро, в інших країнах цей показник в середньому становить 352 євро. Америка ж лідирує по дешевизні, тому що в цій країні послуги прокату авто за законом включають в себе страховку і вона не є додатковою послугою.

Страховка - це найдорожча складова частина ціни оренди, водії платять за неї близько 129 євро в тиждень. Водіям-туристам можна спробувати заощадити на страховці, відмовившись від неї в конторі по прокату автомобілів, і придбавши в звичайній страховій компанії. Це буде дешевше, однак у разі аварії збитки доведеться відшкодувати прокатнику зі своєї кишені, а вже потім звертатися за компенсацією до страховика.