Нову валюту Bitwalking можна буде заробляти ходьбою

У світі з'явилася нова криптовалюта Bitwalking, яка розроблена спеціально для того, щоб платити користувачам за кількість пройдених кілометрів. Згідно з даними BBC, користувач може отримувати $1 за кожні пройдені 10000 кроків (приблизна норма кроків в день). Якщо раніше у Вас не вистачало мотивації зайнятися спортом, то, можливо, така хоч і не дуже велика грошова винагорода виявиться хорошим приводом для старту!

А чому б і ні? Тим більше при нашому скрутному становищі і лишній долар в день не помішає. Втім, якщо ви потребуєте терміново більшої суми на цьому сайті ви дізнаєтесь про найвигідніші варіанти кредиту онлайн.

Валюта Bitwalking була придумана Ніссаном Базаром і Френкі Імбессі. Їх основна мета — підвищення мотивації серед населення і, відповідно, популяризація здорового способу життя. Не менш важливим моментом, на який роблять акцент творці, є очищення навколишнього середовища. Так, планується, що люди з великим бажанням будуть віддавати перевагу пішим прогулянкам замість улюблених автомобілів і гучного громадського транспорту.

Як це працює?

Ви завантажуєте мобільний додаток Go! собі на телефон (доступно для Android і iOS), після установки прогулюється в своє задоволення, а тим часом на Ваш рахунок надходять криптодоллары. Віртуальні гроші нараховуються грунтуючись на показниках Вашого крокоміра або мобільного телефону.



Офіційний обмінний курс ще не представлений, але відомо, що 1 Bitwalk-долар (BW$) буде приблизно еквівалентний одному американському долару. А можливий заробіток становить 15BW$ в місяць в розвинених країнах, і приблизно в два рази більше в країнах, що розвиваються. Така пропорція цілком обґрунтована – жителі країн, що розвиваються, набагато менше прив’язані до своїх автомобілів і частіше готові пересуватися пішки.

Основними інвесторами в розробку програми на перших етапах стали японці, що зовсім не дивно. Вони погодилися допомогти у створенні нової валюти організувати спеціальний віртуальний банк, який зможе контролювати кількість зроблених кроків і транзакції.


Як можна використовувати Bitwalking?

Ну от, Ви заробили трохи незвичайної валюти і що ж далі? Можете запросто витратити її в магазині самого додатка, онлайн-сервісах або просто перевести в готівку. Деякі британські компанії, виробники і навіть державні установи вже готові співпрацювати з творцями Bitwalking.

У подальших планах першовідкривачів тісну співпрацю з великими спортивними марками та виробниками взуття, а також різних спортивних гаджетів, і, насамперед, тих самих крокомірів.