Найбільшим контейнеровозом став 400-метровий “Barzan”

29 квітня цього року на верфі Hyundai Heavy Industries Samho (HSHI) у Мокпхо (Південна Корея) відбулася церемонія "хрещення" контейнеровоза Barzan. Судновласник – арабська судноплавна компанія United Arab Shipping Company (UASC). У своєму класі на сьогоднішній день це судно вважається найбільшим у світі

Варто зазначити, що контейнерні перевозки на сьогоднішній день домінують у системі світового вантажообігу. Причому значна частка приходиться на доставку вантажів з Китаю, а тут доставка товаров из Китая цены ви дізнаєтесь чому вигідно замовляти подібну послугу в компанії  M3 cargo.

Будівництво судна зайняло всього шість місяців. “Barzan” названий на честь вежі Барзан в Катарі.



Контейнеровоз побудований у класі DNV GL, згідно проекту, в разі необхідності дозволяє судну переходити на скраплений природний газ (СПГ) в якості палива. Це найбільший контейнеровоз у флоті арабського оператора, що має підвищену експлуатаційну ефективність та екологічні характеристики, що відрізняються оптимізованою конструкцією і застосуванням новітніх технологій у системі двигуна.

Судно “Barzan” стало третім, що прийняв титул найбільшого контейнеровоза у світі в цьому році. Довжина судна - 400 метрів, ширина 58,68 метра і осаду 16 метрів, воно має номінальну місткість 19,87 тисяч TEU. Варто зазначити, що попереднім власником почесного звання був контейнеровоз “CSCL Globe”.



Нові судна, замовлені компанією UASC включають 11 контейнеровозів місткістю по 15 тис. TEUs і 6 суден з 18,8 тис. TEU. Вони будуть передані компанії в 2016 році. У поточному році UASC отримала в загальній складності 10 нових контейнеровозів.

Судна-вісімнадцятитисячники даного класу будуть заправлятися з берегових споруд з нульовим рівнем викидів на причалі, і мають комплексні системи моніторингу та оптимізації руху.



Розташована в Дубаї (ОАЕ) судноплавна компанія United Arab Shipping Company була створена в липні 1976 року (з офісом в Кувейті) з пайовою участю шести арабських держав Перської затоки (Бахрейн, Ірак, Кувейт, Катар, Саудівська Аравія і ОАЕ). Об’єднана арабська судноплавна компанія управляє флотом з 52 власних і зафрахтованих суден, які обслуговують понад 18 контейнерних сервісів, що з’єднують Близький Схід з Європою, Середземномор’ям, Індійським субконтинентом, Далеким Сходом, Західної Африки, Північної і Ю. Америкою. Суднозаходи UASC охоплюють більше 200 портів і пунктів призначення по всьому світу.