HomeBiogas - перетвори свої відходи на енергію!

Стартап HomeBioGas Ltd розробив рішення, яке дозволить трансформувати харчові відходи в газ, який в подальшому можна використовувати для побутових потреб. Для цього пропонується використовувати компактний конвертер HomeBioGas, який можна експлуатувати в міській та сільській місцевості

Як запевняють у компанії, система здатна перетворювати кухонні відходи і гній худоби в природне рідке добриво і біогаз, який можна використовувати для приготування їжі, нагрівання води або освітлення.

Система поставляється в коробці в розібраному вигляді. Її можна зібрати і підготувати до експлуатації самостійно. Дві людини впораються з цим завданням за 2-3 години.

У компанії HomeBioGas Ltd відзначають, що на територіях, де середньодобова температура перевищує 17 градусів Цельсія, їх система може ефективно переробляти до 6 літрів харчових відходів або до 15 літрів гною домашньої худоби в день. При цьому буде виробляти таку кількість газу, якого достатньо для приготування їжі на протязі 3 годин. Цього вистачить на 3 прийоми їжі. В якості побічного продукту виробляється екологічно чисте природне рідке добриво.



У більш прохолодних кліматичних умовах продуктивність установки знижується. Тим не менш, вона може використовуватися в теплих добре провітрюваних приміщеннях, наприклад, теплицях.

Система виробляє метан в концентрації 65% при дуже низькому тиску – 20 мілібар. Враховуючи низький тиск, у пристрою немає компонентів, які могли б вибухнути. Навіть у разі витоку газу, він негайно випаровується і розсіюється в атмосфері, так як метан легше повітря.

Для початку комерційного виробництва установки HomeBioGas стартап запустив кампанію по збору коштів на краудфандинговій платформі Indigogo. Кампанію вже можна назвати успішною, необхідну суму в $100 тис вдалося зібрати достроково. Початок поставок готових систем заплановано на травень 2016 року. Роздрібна ціна пристрою складе $1500, а перші покупці можуть розраховувати на вартість $890.