Прилад Thync для поліпшення настрою

Вчені розробили пристрій Thync, що дозволяє, за їх твердженням, позбавитися від стресу і поліпшити настрій. Невеликий прилад з Bluetooth-управлінням закріплюється в області чола і шиї, генеруючи імпульси, які активують специфічні нейрони головного мозку.

Робота пристрою заснована на транскраніальній стимуляції постійним струмом. Цей метод дозволяє безболісно і неінвазивно стимулювати області головного мозку за допомогою коротких імпульсів. Як повідомили розробники приладу, тривалість одного сеансу не повинна перевищувати 20 хвилин.

У дослідженні приладу взяли участь 82 добровольця з Бостона. Згідно з отриманими даними, 14-хвилинний сеанс сприяв значному зниженню рівня стресу. Крім того, 97% учасників повідомили, що система Thync надає кращий ефект, ніж звичайне лікування підвищеної тривожності. Користувачі Thync порівняли цей ефект з «порцією еспресо» і «келихом вина».

«Після декількох років досліджень ми знайшли спосіб впливати безпосередньо на норадренергічні системи і блакитну пляму — область головного мозку, яка регулює фізіологічну реакцію на напругу і тривогу», — розповів співавтор дослідження Джеймі Тайлер (Jamie Tyler). Він пояснив, що вперше вдалося знайти спосіб впливати на ці структури без застосування лікарських препаратів або інвазивних процедур.

Вчені проаналізували концентрацію біомаркерів стресу у двох категоріях учасників: ті, що використовують систему Thync, а також людей з контрольної групи. Виявилося, що застосування пристрою сприяло зниженню концентрації α-амілази в слині. Відомо, що кількість цього ферменту збільшується при стресових ситуаціях.

«Це спостереження стало для нас справжнім проривом. Виходить, що ми можемо заблокувати один з основних біохімічних шляхів, пов’язаних з сильним стресом, просто впливаючи на певні нервові шляхи», — пояснив Тайлер.


Какие бывают виды мрт, в чем заключается, и где можно пройти данную процедуру? Ответы на эти и другие вопросы вы найдете на сайте “Европейского Диагностического Центра МРТ”. Кстати, судя по отзывам пациентов, специалисты данной клиники а также оборудование имеющееся в арсенале Центра на сегодняшний день считаются лучшими.