Дивовижне взуття Furoshiki, яке намотується на ноги

Про винахідливості японців ходять легенди, що зовсім не дивно, адже більшість приголомшливих новинок виникає саме в цій країні. Тут є і роботи, і суперсучасні технології, і багато інших цінних і корисних винаходів.

Зовсім недавно, японські учені порадували нас винаходом зубної пасти, пломбуючої дірки в зубах без втручання стоматологів, і ще не встигли ми відійти від цієї новинки, як японці вирішили знову вразити людство і презентували свою версію взуття майбутнього. Здавалося б, як ще можна удосконалити його? Особливо якщо мова йде про спортивне взуття Shoesland.ua, дійсно надзвичайно комфортне, довговічне і стильне. Проте, японська новинка безсумнівно припаде до смаку тим, хто через свій нестандартний розмір, або специфічні анатомічні особливості будови ноги постійно відчуває незручності з придбанням обувки.

Признайтеся, у вас виникали проблеми з придбаної через інтернет взуттям? То розмір не вгадали, то за повнотою ноги нові туфлі не підійшли, то просто колодка не підходяща. Звичайно, вирішити таку проблему можна, купуючи взуття в стаціонарних магазинах після примірки, однак і тут можуть виникати проблеми: то чи в магазинах взуття підлоги чарівні, чи то справа в чомусь іншому, але часто буває так, що взуття, у якому було зручно в магазині, в повсякденному носінні починає доставляти неймовірний дискомфорт. Причому мова зараз йде не тільки про взуття на підборах, адже подібні неприємності іноді можуть виникати навіть зі спортивними кросівками.

Однак, всі ці проблеми одним махом вдалося вирішити японському дизайнерові по імені Масая Хашимото, який винайшов воістину унікальне взуття, без єдиного шнурка і липучки.



Зовні воно найбільше нагадує кросівки, а назвали цю обувку Furoshiki shoes, причому не випадково, адже за основу дизайнер взяв традиційну японську майстерність Furoshiki (фурошики), засновану на особливій технології огортання різних предметів для транспортування і зберігання в відрізи декоративної тканини. Нові кросівки за великим рахунком являють собою підошву, із закріпленою на ній тканиною, а для того, щоб надіти на себе таку пару взуття потрібно всього лише обернути тканину навколо стопи.

Особливість взуття полягає саме в тканині, з якої виготовляють взуття, так як вона володіє специфічним покриттям, фіксуючим кросівок у потрібному положенні без використання липучок, або будь-яких інших видів застібок. Таке взуття досить легко одягати і знімати, а чоловікам, які служили у вітчизняній армії вона нагадає онучі.

До речі, конкретних розмірів у такому взутті не існує, і його з легкістю можна підігнати під будь-яку ногу, затягнувши щільніше або вільніше, або взагалі по-різному, якщо будова ніг відрізняється. В нових кросівках ви точно не відчуєте ніякого дискомфорту!