Гаджет Smeller здатний визначити якість продуктів по запаху

Тепер ви можете не турбуватися про те, що ви не зовсім точно або, зовсім не правильно визначили свіжість і придатність до їжі якого-небудь продукту. Зовсім недавно, вчені з компанії Hee Tae Yang винайшли новий пристрій під назвою Smeller, який здатен визначати якість продуктів по запаху. Даний пристрій уловлює запахи за допомогою невеликого електронного носика.

Всі ми знаємо, що кухар визначає придатність продуктів по запаху, але, на жаль, часом людський нюх може підвести. І тоді на допомогу приходить новий пристрій Smeller, який здатний порівнювати запах певного продукту з запахами, які є в електронній бібліотеці цього пристрою, і дати повну і точну інформацію про стан даного продукту або страви. Також, власник даного пристрою може ділитися зі своїми друзями в соціальних мережах запахами своїх улюблених або фірмових страв.

Необхідно зазначити, що даний пристрій здатний розрахувати і визначити індивідуальну дієту для свого користувача, а також вести облік того, скільки надходить в організм людини білків, жирів і вуглеводів.

Smeller складається з невеликої ємності, яка і є сховищем запахів, а також електронного носика, який здатний точно визначити будь-який запах. З верху знаходиться невеликий дисплей, за допомогою якого ми і бачимо всю інформацію про продукти. Новий гаджет заряджається за допомогою док-станції.



Варто зазначити, що і інші виробники не стоять осторонь проблеми свіжості продуктів. Так, вчені з американської компанії С2Ѕепѕе розробляють крихітний «штучний ніс», який може «відчути» зіпсовані продукти.

Зараз прилад може виявляти наявність етилену – газу, який виділяють фрукти в міру свого дозрівання. Датчики можуть виявляти крихітні сліди етилену, які людський ніс не може визначити. Це важливо не тільки для визначення якості фруктів, а також тому, що вплив етилену змушує незрілі плоди дозрівати швидше. Таким чином, продовольчі магазини і ресторани, оснащені чіпами C2Sense, будуть мати можливість ідентифікувати та ізолювати перестиглі плоди, перш ніж вони вплинуть на інші фрукти.

На замітку ґаздиням: найкраща ціна на оригінальний блендер Philips HR 1677/90 в інтернет-магазині matrix.com.ua. Гарантія якості, вигідні умови придбання, розстрочка.