Навіщо автомобілю п’яте колесо?

Системи паркування, або парктроніки, вже міцно увійшли в моду і все частіше встановлюються на автомобілі. І не дивно, адже з цими пристроями водій значно полегшує собі життя. Будь то паркування заднім ходом, або інший маневр, система уважно стежить за обстановкою навколо. Появились парктроніки відносно недавно, а як же раніше водії справлялися з проблемою паркування у великих загружених автотранспортом містах?

Перша згадка про системи, що полегшують процес паркування автомобіля, датується 50-ми роками минулого століття. Вже тоді в Америці великі багатолітрові монстри доставляли під час маневрування чимало складнощів своїм господарям, особливо якщо машину треба було прилаштувати десь на жвавій вулиці.

Своє рішення цієї проблеми запропонував американський винахідник Брукс Уолкер, розмістивши в багажнику Cadillac 1951 модельного року п’яте колесо, розташоване перпендикулярно поздовжній осі автомобіля. На той момент в активі Уолкера було вже більше 10 патентів на подібні конструкції, перший з них був отриманий 27 листопада 1928 року.



Працювала система наступним чином: водієві достатньо було знайти трохи вільного простору біля бордюру, тикнути туди машину носом і активувати систему. Спеціальний гідравлічний вузол опускав колесо на асфальт, і автомобіль спритно «заводив» піднесену задню частину, легко паркуючись в максимально обмеженому просторі.

Але, як це часто буває, оригінальна задумка автора виявилася нежиттєздатною: розрахункова вартість системи була занадто високою навіть при масовому виробництві, а покупець за більш високу ціну отримав би автомобіль, у якого фактично відсутнє багажне відділення і не вирішена проблема з розміщенням запаски.

Через перераховані вище недоліки далі одного дослідного зразка справа так і не пішла, а інженери повернулися до більш традиційних конструкцій.


На сайте www kia sportage вы найдете подробное описание обновленного  KIA Sportage, здесь же у вас будет возможность выгодно приобрести данную модель.