Magnetic Floating Bed: ліжко, що “висить” у повітрі

Ліжко — це те особливе місце, де ми проводимо третину свого життя. Всі знають, що воно обов'язково повинно бути зручним, практичним, надійним. А як щодо оригінальності? Адже саме нестандартні ліжка обожнюють художники, дизайнери, архітектори, вони пробуджують у нас море нових ідей.

Поспішайте, тільки зараз на сайт http://101matras.com.ua/vender/neolux з суттєвою знижкою можна придбати чудові ортопедичні матраци і подушки відомого виробника Neolux.

Ось яка незвичайна ідея прийшла у світлу голову голландського дизайнера і архітектора Яньяапу Рейзенаарсу (Janjaap Ruijssenaars), що очолює фірму «Архітектура Всесвіту» (Universe Architecture). Взагалі то, думаю, що ідея не нова, але підхід до реалізації досить своєрідний. В результаті шестилітніх досліджень з потужніми постійними магнітами зі сплаву неодиму, заліза і бору (NdFeB), люб’язно наданими для такого випадку бельгійською компанією Bakker Magnetics, народилася дана конструкція фантастичного ліжка Floating Bed.

Ваші гості, що вперше побачили цей девайс у вас в будинку, звичайно ж будуть впевнені, що конструкція спирається на троси, які закріплені по чотирьом сторонам. Втім служать вони якраз протилежній мети - утримувати основу, щоб вона не “відлетіла в небо”. Заявлена виробником вага, яку може утримувати ліжко Floating Bed становить 900 кг., тобто спати на цьому ложе можна вдесятьох.



Вражає не тільки саме ліжко, а й його ціна - 1 200 000 євро! Світова прем’єра «Плаваючого ліжка» (Floating Bed) пройшла на відповідному вартості товару заході — ярмарку мільйонерів (Millionaire Fair), що проходила в червні в бельгійському місті Куртре. У тому ж місяці її могла споглядати публіка бідніша — на виставці 100% Design в Роттердамі, на батьківщині автора ліжка.

Правда поспати на виставковому зразку вдасться лише меленькій дитині, або вашому домашньому улюбленцю, бо тоді була представлена зменшена копія-зразок 1:5 яка може утримувати до 50кг. Його можна було придбати за 115 тисяч євро.

При створенні Floating Bed 33-річний Рейзенаарс надихався загадковим чорним прямокутником під назвою «моноліт», який він бачив у фільмі «Космічна Одіссея 2001» (2001: A Space Odyssey), знятому Стенлі Кубриком (Stanley Kubrick) по книзі Артура Кларка (Arthur C. Clarke) в 1968 році.

А ось про дію магнітного поля на організм офіційні джерела замовчують, залишається розраховувати що цей момент опрацьовано розробниками настільки недешевого аксесуару.