Standing Task Chair: «здоровий стілець», що дозволяє сидіти стоячи

Тенденція до використання високих робочих столів так званого типу XTable, за якими потрібно стояти, а не сидіти, останнім часом стає все більш популярною. Втім, подібні столи підходять далеко не всім. Дозволяючи знизити ризик багатьох хронічних захворювань, пов'язаних з тривалим перебуванням в сидячому положенні, такі столи здатні спровокувати інші небезпеки для здоров'я: біль в спині і ногах, а також варикозне розширення вен.

Оскільки всі ці проблеми виникають лише у тому випадку, якщо користуватися стоячими робочими місцями неправильно, цілком логічним рішенням може виявитися пристосування, що вирівнює поставу людини. Саме таким рішенням і повинен стати оригінальний стілець Standing Task Chair. Таке пристосування, як стверджують і розробники і авторитетні медичні експерти, дозволяє зняти ці питання з порядку денного.

Конструкція стільця включає м’яке сидіння, що нагадує велосипедне сідло. Думається, на такому сідлі довго не всидиш, ось якби автори проекту придумали би якийсь більш м’який варіант, плюс для більшої естетики на сайті http://obivshik.ru/obivka-mebeli.html замовили послугу оббивки меблів.

Висота над підлогою може регулюватися, що дозволяє зі зручністю розміститися на ньому людям різного зросту. В області колін розташований регульований упор. Підставка для ніг має ухил для найбільш комфортного розміщення ступень.

Standing Task Chair забезпечує правильний розподіл ваги й рівну поставу. Це дозволяє вирішити проблему стомлюваності м’язів і зменшити навантаження на хребет.

Для стільця запропоновано два варіанти виконання: з каркасом з деревини дуба або зі зварної сталі. У передній частині Standing Task Chair має невеликі колеса, що дозволяють пересувати стілець з місця на місце, піднявши його за «сідло».

Той, хто підтримає розробників на сайті Kickstarter, можуть отримати Standing Task Chair зі сталі за $500 або за $600 за версію з дерев’яною рамою. У роздрібній торгівлі «здоровий стілець» буде коштувати $700 і $800 відповідно.

Автори проекту розраховують залучити $40 тис. Наразі зібрана майже вся сума.