Red Sea Star: обід в підводному царстві (Ізраїль)

А чи не хочете ви пообідати на дні морському? На перший погляд, досить дивне питання. Тільки не в ізраїльському місті Ейлаті! Тут у 1993 році відкрився унікальний підводний ресторан (перший у світі, між іншим!) Red Sea Star, який розташований на глибині п'яти метрів в 70 метрах від узбережжя.

Цей дивовижний ресторан – дітище дизайн-студії Aqua Creations. Будівлю виконано у вигляді морської зірки, а внутрішній інтер’єр змушує повірити, що ви дійсно перебуваєте в зовсім іншому світі – світі коралових рифів, і інших підводних красот.



У величезних плексигласових вікнах, як на долоні, видніється фантастично-казкове підводне царство. Біля кожного столика є по два вікна: одне збоку, а інше – вгорі. Всього таких вікон — 62. Це справжня підводна обсерваторія, в якій можна до пізньої ночі спостерігати за неймовірно красивими рибками і химерним світом коралів, який раніше могли побачити тільки дайвери.

Незвичайний інтер’єр ресторану: сидіти вам доведеться на медузах (саме такої форми стільці в барі), а м’яке світло ллється з світильників, виконаних у вигляді морських зірок.

Здається неймовірним, але цей унікальний ресторан побудований на місці, де ще зовсім недавно море було забруднене промисловими відходами, а самі корали знаходилися на межі зникнення. За чотири роки вдалося здійснити величезний обсяг робіт: команда професіоналів не тільки зуміла очистити водний простір, але і врятувати 20-річний риф, що гинув буквально на очах. І навіть будівля ресторану за формою нагадує корал, так що нічого дивного, що на його поверхні через деякий час почали з’являтися корали, які вже вважалися зникаючими, — у вигляді морських зірок.

Тому, якщо ви збираєтесь до Ізраїлю, скористайтесь послугою снять квартиру в бат яме, чи в іншому мальовничому місці, і мерщій в до Ейлату, щоб попасти до ресторану Red Sea Star, милуватись підводним царством, і заодно смачно попоїсти, бо кажуть, що кухня там неперевершена!



 

Працює ресторан з 10 ранку до ночі і розрахований на 105 відвідувачів. Вишукана кухня, безліч різноманітних страв з морепродуктів, унікальний дизайн і повне занурення в загадкові морські глибини... Де ще все це зібрано воєдино? Хіба що у фантазіях...