Справжнім байкерам – катафалк від Harley-Davidson

Власникові не самого крутого, та до того ж не нового мотоцикла з коляскою Kawasaki VN 1500 Йоргу Гроссману, який працював в одному з німецьких похоронних бюро, прийшла в голову ідея переобладнати зазначену коляску в катафалк і запропонувати свої послуги вдячній громаді, точніше, тій її частині, яка потребує транспортування небіжчиків до найближчого цвинтаря.

Новоявлений Харон назвав свій бізнес «Таксі для мерців» і, у повній відповідності з законами ринку, чітко означив насамперед основну цільову аудиторію, а саме: байкерів, які в силу специфіки свого хобі відправляються на той світ значно частіше, ніж інші учасники дорожнього руху.

Поки що послуги мотокатафалка не настільки затребувані, як того хотілося б його власнику, послугами триколісного таксі скористався лише один мрець, за якого розплатилися його родичі, проте це добрий початок, а тим більше, Йорг по своїй натурі є оптимістом, а тому вірить, що в майбутньому справи підуть на краще.

Уже до кінця поточного року життєрадісний похоронщик збирається переобладнати в мотокатафалки ще десять байків, та не якихось там вживаних Kawasaki, а солідних новеньких Harley-Davidson, придбаних за 78 тисяч баксів кожен. Заповзятливий німець вважає, що тільки в одній Німеччині він зможе щорічно залучити близько 1000 замовлень.

У Франкфурті можна буде орендувати мото-катафалк Harley-Davidson за 1200 євро ($1600), в той час як замовлення стандартного автомобіля коштує в середньому 200 євро. А ось на сайті http://pohorony.kz/ritual-uslugi/ritual-uslugy/152-ritualnyj-transport-katafalki.html агентства ритуальних послуг можна замовити катафалк по ще більш доступнішій ціні.



Мото-катафалк був створений на базі Harley Davidson Road King — 3-колісна новинка отримала чорний «причіп» з прозорими скляними вікнами і дверима. Хромний помітний акцент на «ліхтарях», колесах і стопах. Салон мото-катафалка оброблений чорною шкірою.

У Гроссмана на сьогоднішній день є досить амбітні плани по розширенню своїх послуг. Він планує розширити сфери своєї пропозиції на суміжні з Німеччиною території: вже укладено контракт з похоронним агентством у Швейцарії, ведуться переговори з власниками похоронних бізнесів в інших країнах Європи.

Що ж, цілком готичненько, а в перспективі, можливо, і прибутково. Удачі тобі, Йорг!