Найдорожча в світі сумочка-клатч «Тисяча і одна діамантова ніч»

Модні новинки доступної ціновій категорії приваблюють сучасних леді своєю практичністю, зручністю і можливістю похизуватися перед подругами стильним дизайном. У той же час "най-най" дорожчі і тому подібні ексклюзивні речі дають можливість оцінити останні тенденції моди, фантазію творців – і приваблюють не меншу увагу.

У число останніх увійшла оригінальна сумочка-клатч з романтичною назвою 1001 night Diamonds, або «Тисяча і одна діамантова ніч», виконана за ескізами дизайнера Роберта Муавада (Robert Mouawad) у світло-сріблястих тонах, а ще вона несе в своєму оформленні 18 карат золота і 4517 діамантів.

Для більшої точності відзначимо, що прикрашають клатч більше чотирьох з половиною тисяч діамантів – це 4356 білих, 105 жовтих і 56 рожевих каменів загальною вагою майже 382 карата, або 191 грам. Для розміщення та закріплення на поверхні клатча діамантів, оформлення золотими ланцюжками і іншими деталями дизайнеру потрібно 8800 годин і допомогу десяти ювелірів.

Виготовлена в ювелірному домі House of Mouaward, сумочка була доставлена в Катар на виставку елітних коштовностей Doha Jewelry Watches and Exhibition. Там її придбали за рекордну суму в 3,8 мільйона доларів! Звичайно сума фантастична, втім можна дивитись тут на набагато доступніші у ціновому плані сумочки-клатчі, причому не менш красиві і оригінальні.



Придбання цього клатчу дало співробітникам Книги рекордів Гіннесса всі підстави для занесення «Діамантової ночі» на сторінки всесвітньо відомого видання. Так що найдорожчий у світі клатч «1001 night Diamonds» вже належить приватній особі – і занесений у книгу Гіннеса. Актуальним можна було б назвати питання, з чим носити клатч такого рівня буде його власниця. У той же час сучасні дизайнери створюють чимало стильних нарядів, гідних діамантової сумочки. Досить згадати представлене нещодавно сріблясту випускну сукню від DressGoddess.

Або, в якості нижньої білизни, ще одну роботу ювелірної студії House of Mouaward: створений у 2003 році бюстгальтер Very Sexy Fantasy Bra і доповнюючі його трусики. вартістю 11 млн. доларів - екзотичний комплект складається з 6000 білих діамантів, жовтих і помаранчевих сапфірів, аметистів і родолитов.

Так що найдорожчий у світі клатч має цілком гідний вибір поєднаних з ним нарядів.