Бішон фризі: собачка-солодка вата

Бішон фризі – декоративна собачка, схожа на солодку вату, чи то білу пухнасту хмаринку, завоювала серця багатьох собаківників по всьому світу. Симпатії власників бішон фризі зрозуміти легко – собаки цієї породи мають яскраву святкову зовнішність, і до того ж володіють легким, веселим, жвавим і доброзичливим характером.

Бішон фризі – чудова собака-компаньйон, причому вона підійде як літній людині, так і сім’ї з дітьми. Якщо ви вибираєте породу собаки для дитини, обов’язково розгляньте варіант з бішон фризі. Важливим достоїнством собак цієї породи є їх в цілому міцне здоров’я. Єдине, з чим вам доведеться повозитися, так це шерсть бішонів. Для того щоб собачка завжди виглядала охайно і красиво, за шерстю необхідно ретельно доглядати – мити спеціальними шампунями і стригти для надання потрібної форми.

Незважаючи на свою характерну декоративну зовнішність, цей песик досить міцний, сильний і витривалий. Він рідко хворіє, втім, навіть якщо і трапиться така прикрість, просто зверніться на http://www.biocontrol.ru до досвідчених спеціалістів ветеринарної клініки «Биоконтроль», вони справжні експерти по здоров”ю тварин.



Предки сучасних болонок, до яких відноситься і бішон фризі, були відомі в Європі ще в ХІІІ-ХІV століттях нашого тисячоліття. Маленькі верткі білі собачки з кучерявою шерстю були широко поширені на всьому узбережжі і островах Середземномор’я. Головним завданням тодішніх болонок була допомога морякам і торговцям ловити щурів, якими буквально кишіли трюми кораблів і портові склади.

Невеликий розмір дозволяв не витрачати багато коштів на утримання таких собачок, переважно білий окрас дозволяв легко переносити палюче сонце, а кучерява шерсть надійно захищала собачок від холоду, вогкості та інших негараздів.

З часом красу, тямущість і відданість предків бішон фризі оцінили аристократи, які все охочіше обзаводилися красивими собачками. Надійні помічники моряків стали все частіше з’являтися в модних салонах та на галявинах особняків. Поступово відбулося розділення всієї породної групи на окремі породи, в основному, за географічною ознакою. Кожна порода стала формуватися самостійно, обростаючи новими особливостями зовнішності.



Собаки цієї породи, як ми вже відзначали, мають дуже приємний характер. У них немає агресії до людей, інших тварин, вони рідко бувають уперті і майже ніколи не намагаються домінувати в сім’ї.

Це не означає, що вам зовсім не потрібно займатися вихованням і дресируванням свого вихованця. Просто на бішон фризі у вас піде менше часу і зусиль – настільки собаки цієї породи розумні, спостережливі і сприйнятливі до всього нового. Бішони дуже тямущі, швидко навчаються, володіють відмінною пам’яттю. Собаки цієї породи дуже енергійні, тому ви з легкістю можете займатися зі своїм вихованцем яким-небудь видом спорту.

Чого абсолютно не виносить бішон – так це самотності. Йому просто протипоказано надовго залишатися одному. Собаки цієї породи найбільш комфортно почувають себе, перебуваючи у веселій і галасливій компанії разом зі своїми господарями, яким вони неймовірно віддані.

Комбинезон для мопса и французского бульдога в интернет магазине Димон-Камон.