Компанія Siemens представляє рекордно ефективний двигун, призначений для електричних літаків

Дослідники компанії Siemens розробили новий тип двигуна, який при вазі 50 кг забезпечує потужність при тривалій роботі в 260 кВт, що в п'ять разів перевищує максимальну потужність аналогічних моделей.

Дана інноваційна розробка створювалася спеціально для використання в авіації. Завдяки максимально оптимальному співвідношенню ваги і потужності вперше електродвигуни можуть використовуватися при створенні літаків зі злітною масою більше двох тонн. Для реалізації ідеї найпотужнішого у світі електродвигуна фахівці Siemens ретельно вивчили кожну деталь в попередніх моделях двигунів і оптимізували їх до максимально допустимих технічних меж. Новітні методи імітаційного моделювання і сучасна легка конструкція дозволили домогтися унікального показника співвідношення ваги до потужності (5 кВт на 1 кг).

Аналогічні електродвигуни, які сьогодні використовуються в промисловому виробництві, забезпечують потужність менше 1 кВт на 1 кг. Показники приводних систем, застосовуваних в електромобілях, також демонструють не найкращі результати.

Новий двигун досягає рекордної продуктивності вже при 2500 оборотах в хвилину і може запускати гвинти без використання трансмісії, уточнили в Siemens.

“Ці розробки зроблять можливим серійне виробництво чотиримісних або більш містких гібридних електричних літаків, — говорить Франк Антон, експерт Siemens. — Ми впевнені, що незабаром ними будуть обладнані багато регіональних літаків, розраховані на 50-100 пасажирів”.

Льотні випробування двигуна планується почати до кінця 2015 - початку 2016 року, а на наступному етапі дослідники Siemens будуть стимулювати їх випуск.

Варто зазначити, що у 2013 році Siemens, Airbus і Diamond Aircraft вже проводили випробування гібридно-електричний привід в двухмоторном літаку DA36 E-Star. Тоді вихідна потужність склала 60 кВт.



Приглашаем посетить наш интернет-магазин электродвигателей Днепроресурс, где в широком ассортименте представлены  асинхронные электродвигатели АИР, разных габаритов, параметров мощности, частоты вращения, номинального напряжения.