Грандіозне скупчення теплиць в Альмерії

Дивлячись на фото з космосу можна подумати, що цей кавалок спекотного іспанського узбережжя вкритий снігом, але насправді, це огірки, помідори, полуниця і багато інших смаколиків, щільно вкритих білуватим пластиком. Отож, вашій увазі найбільше у світі скупчення теплиць.

Якщо вам потрібен якісний парник, раджу звернутись в компанію БашАгроПласт. В наявності є кілька видів різних розмірів, а також широкий асортимент комплектуючих, покрівельного матеріалу, дачні набори, системи для поливу.

Забудова цієї прибережної рівнини теплицями почалася у 80-х роках. Знаходяться вони в 30 км від містечка Альмерія і займають близько 26 тис. га площі. Кожен рік цей комплекс дає тисячі тонн овочів і фруктів для ринку ЄС. Якщо вірити інформації, то половина обсягу всіх фруктів і овочів на європейському ринку вирощуються саме поблизу Альмерії, а щорічний виторг становить приблизно 1.5 млрд. доларів.



Років 35 тому в цьому регіоні був достатньою суворий клімат. Він був настільки сухим, що на цій території хіба що тільки знімали фільми в стилі вестернів. У рік випадало всього 200 мм опадів. Але завдяки гідропонним систем і хімічним добривам ця пустеля перетворилася у найбільше на планеті тепличне господарство.

Теплицями володіють як малі підприємці, так і великі, однак, в теплицях працює в основному нелегали з Африки і Східної Європи. За різними оцінками в цих теплицях працюють понад 100,000 нелегальних іммігрантів. Умови для робітників не найкращі – температура в теплиці близько 45 градусів, часто немає туалетів, і інших елементарних зручностей.

Ті з робітників, які працюють за трудовим контрактом, віддають частину зароблених грошей своїм босам. Середня зарплата в тутешніх теплицях – 35 євро в день.

Таке скупчення білих тепличних дахів викликало вплив на клімат прибережної рівнини. Вчені з університету Альмерії помітили, що білі дахи відображають сонячне випромінювання назад в атмосферу. У звязку з цим температура на рівнині Альмерії падає на 0,4 градуси кожні 10 років.

Тепличний бізнес настільки добре розвивається, що він вже захопив сусідню рівнину Даліас і на черзі пагорби Алпухарра – одне з мальовничих місць Іспанії. Швидкоросла теплична галузь вже поглинули кілька маленьких поселень.