Паперові фантазії Юлії Бродської

Британська художниця-ілюстратор російського походження створює картини, використовуючи техніку квілінгу. Її чудові роботи, виконані зі смужок кольорового паперу, надають ілюстраціям надзвичайну насиченість, динаміку і фактуру. Це саме той випадок, коли деталі створюють загальне враження.

У фільмі «Таємниця в його очах» Хуана Хосе Кампанелла є така фраза: «від пристрасті не втечеш». Хтось цю пристрасть ігнорує, хтось до неї повертається знову.

Юлія Бродська на собі випробувала муки вибору професійної діяльності. Майбутній ілюстратор і дизайнер народилася в Москві. Під час навчання в спектр її захоплень входили розпис по тканині, складання орігамі та створення колажів, а також її цікавило більш традиційне образотворче мистецтво. Навчання Юлія вирішила продовжити в Хартфордширському університеті Великобританії за напрямом мистецтво графічної комунікації. У 2006 році Бродська розпочала свою професійну діяльність в якості графічного дизайнера і ілюстратора, однак швидко закинула комп’ютерні програми через пристрасну любов до роботи з папером.

“Для мене папір завжди мав особливу привабливість. Я перепробувала безліч різних методів і технік роботи з ним, поки не знайшла спосіб, який виявився єдиним для мене: зараз я малюю з допомогою паперу, замість того, щоб малювати на ньому.”

Насправді техніка, яку використовує Юлія, називається квілінг. Вона передбачає виготовлення плоских або об’ємних композицій із вузьких смужок паперу, які можна скручувати або надавати їм будь-яку іншу форму. До речі, якщо ви хочете теж свої сили у цьому мистецтві, на сайті http://za-rukodeliem.com.ua/ ви знайдете все необхідне для квілінгу.

Роботи Юлії Бродської — це спроба підняти паперове мистецтво, до якого часто ставляться з зневагою, на новий рівень. Художниця розширила звичайне папероскручування до можливості передавати зміст і емоції зображень. Її композиції насичені, строкаті і динамічні: ось стара циганка випускає дим з курильної трубки, а ось до дідуся злітається зграя голубів. Створюється відчуття «спійманої» дії.



Напевно, одним з найбільш популярних питань, що виникають при перегляді даних робіт, буде: скільки часу це займає? На це Юлія Бродська відповідає наступне:

“Це дійсно вимагає багато часу. Ви можете займатися квілінгом, тільки якщо ви дійсно насолоджуєтеся процесом, і вам подобається те, що ви робите. Інакше це буде просто тортурами.”