Нова розумна подушка допоможе не хропіти

У свій час поет-сатирик Дон-Амінадо стверджував, що щасливим називається такий шлюб, в якому одна половина хропе, а інша — не чує. На жаль, глухих і тих щасливців, що сплять безпробудним сном в житті набагато менше, ніж тих, хто хропе ночами і перетворює життя сусідів по ліжку у маленьку філію пекла. А лікарі досі не те що вилікувати, але навіть точно встановити причину появи хропіння не можуть. Шкода.

Але оскільки не може наука, за справу беруться всі, кому не лінь, і в міру своїх розумових здібностей та можливостей пропонують свої рецепти, які інколи навіть і дають позитивний результат.

А ще додайте до цього великий асортимент чудової постільної білизни, яку, до речі, можна придбати на  http://evtex.com.ua/catalog/satin, вона хоч і не врятує від хропуна, але погодьтесь, зробить ваше перебування у ліжку набагато приємнішим.

В принципі, добре відомо, що хропіння можна припинити, якщо хропун поміняє положення тіла. Тому зусилля, як правило, були спрямовані на те, щоб його пробудити, натякаючи, що, мовляв, не зле б перевернутися. Була колись інформація навіть про спеціального симпатичного електронного ведмедика, який повинен ночами, зачувши звуки хропіння, будити свого нещасного власника. Типу, якщо вже муки неминучі, то нехай мучиться сам винуватець.

Але хіба обов’язково будити? Американська компанія Hammacher Schlemmer задалася цим питанням і розробила інноваційну подушку Snore Activated Nudging Pillow, яка змушує сплячого змінювати положення голови уві сні.



Принцип роботи простий як все геніальне: вбудований мікрофон, вловивши звуки сильного хропіння, подає сигнал, подушка надувається і змушує сплячого повернутися. Деякий час повітря з подушки виходить, і вона знову готова до дії. При цьому власник може вручну відрегулювати як чутливість мікрофона, так і ступінь надування подушки (від 10 до 18 см). Сама по собі високотехнологічна подушка зручна і гігієнічна, наповнена поліестером, а її зовнішня оболонка знімається і переться. Працює пристрій від мережі, довжина шнура — 1,7 м.

Коштує це диво технічної думки на сайті виробника 150$.