Компанія KLB виготовила найбільший у світі горизонтальний насос

Нещодавно компанія Kirloskar Brothers Limited (KBL), що спеціалізується на виготовленні насосного і теплообмінного обладнання прозвітувала про виготовлення найбільшого у світі горизонтального насоса з роз'ємним картером.

Насос має висоту 4 метри, призначається для спеціальної установки по перекачуванню морської води, а повна вага комплекту обладнання становить близько 26 тонн. Для індійського ринку таке обладнання поставляється вперше. До речі, на сайті http://termojet.com.ua/gidrostrelki ви можете замовити гідрострілки TM “TERMOJET”, коллектори, охолоджувачі і інше якісне обладнання для котелень.

Раніше, компанія KBL вже виготовляла насоси аналогічних розмірів і технічних параметрів для експлуатації в Португалії, і в Судані. Замовлення було отримано від Bharat Heavy Electricals Limited (BHEL), для установки на гідроелектростанції потужністю 700 МВт, що належить Gujarat Pipavav Power Company (GPPC) – дочірній компанії Gujarat State Petroleum Corporation (GSPC).

Мега-насос, моделі UPH 1200 / 160 М, здатний створювати потік в 7000 літрів в секунду при напорі у 27,5 метра. Насос буде пов’язаний з електродвигуном потужністю 2700 кВт, і буде працювати на частоті 425 об / хв. Корпус насоса виконаний з чавуну, робоче колесо з нержавіючої сталі. Насос призначений для обробки морської води і відповідає всім зазначеним критичним вимогам системи.

Насос був успішно випробуваний на заводі виробнику, і в даний час повністю готовий до роботи. В ньому використані найсучасніші технологічні рішення, що дозволяють продовжити термін служби підшипників, забезпечуючи при цьому мінімальний час простою, низькі експлуатаційні витрати і зниження споживання електроенергії при достатньо високій ефективності. Все це, при досить низькій загальній вартості виробу, сприяє більш швидкій окупності обладнання та збільшує кількість прибутку протягом життєвого циклу виробу.

“Технологічні інновації завжди були ключовим рушієм для KBL. Я впевнений, що це замовлення ще більше зміцнить лідируючі позиції KBL на ринку, і спричинить за собою додаткові замовлення на промислові насоси. На сьогоднішній день це найбільший горизонтальний насос з розбірним картером, який ми виготовили для установки в Індії“, - сказав віце-президент компанії KBL Ravindra Pande.