Онлайн-магазин Alibaba - лідер світової світової інтернет-комерції

Днями підсумовуючи дані всесвітньої онлайн-комерції за 2015 рік аналітична компанія BI Intelligence назвала найпопулярніші в світі онлайн-магазини. Отож, до кінця поточного року китайський гігант - торгівельна площадка Alibaba здобула переконливу перемогу над американським інтернет-магазином Amazon, який лідирував в рейтингу останні кілька років.

Сайт китайського онлайн-магазину відвідує найбільша кількість покупців з усього світу. Тим не менш, популярність торгових майданчиків досі оцінюється виходячи з широкого вибору брендів. Саме ця якість дозволяє онлайн-магазину утримувати постійних клієнтів, надаючи широкий вибір товарів на одному ресурсі.

Незважаючи на те, що Alibaba зміг залучити велику кількість покупців, поки що цей магазин не здатний запропонувати широкий вибір брендів. Це пов’язано з тим, що один з підрозділів китайської торгової площадки працює, як дошка оголошень для приватних користувачів і спочатку не була зосереджена на залученні брендів. Крім того, китайський онлайн-магазин часто стикається з підробками, що значно уповільнює процес залучення нових торговців.

Що стосується цифр, то в 2015 році Alibaba відвідало 330 млн активних покупців, тоді як Amazon залучив лише 270 млн клієнтів. Трійку лідерів замикає eBay зі 170 млн споживачів.

Зазначимо, що українці в 2015 році активно купували онлайн побутову техніку, електроніку, одяг, косметику та парфумерію, поступово збільшуючи частку покупок через соціальні мережі. Про це повідомляють аналітики Gfk.

Найбільше українці купували побутову, комп’ютерну техніку, мобільні і інші електронні гаджети. На цей сегмент припадає понад 72% загальної кількості онлайн-покупців. А на другому місце за популярністю опинилась купівля одягу: близько 50% купували обновки через інтернет. Трійку лідерів замикає косметика і парфумерія – 37%.