Японські дослідники тестують комп’ютер-навушник

На початку цьогорічної осені в Японії почалося тестування унікального мініатюрного комп'ютера, керувати яким можна підморгуванням, класанням язика, і іншими подібними діями. Причому вся конструкція кріпиться на вусі людини, і нагадує апарат для слабочуючих людей.

Пристрій важить всього 17 грам і містить в своєму складі цілий перелік модулів, таких як – GPS, Bluetooth і всілякі датчики типу компаса, барометра і гіроскопа. Однак і це далеко не все. Комп’ютер так само оснащений мікрофоном і динаміками.

Нова японська розробка створена у формі кліпси, яка оснащена власним внутрішнім накопичувачем, причому на нього без проблем можна встановлювати додаткове програмне забезпечення. Унікальною особливістю такого комп’ютера є факт того, що його можна підключати до різних портативних пристроїв, що дає можливість управляти ними за допомогою міміки і жестів.

Якщо такий міні-комп’ютер виходити в Інтернет, можна буде замовляти товари в Інтернет-магазинах навіть не торкаючись до клавіатури.



Користуватися таким комп’ютером зможуть не тільки люди, які через свої фізичні вади не можуть задіяти для цих цілей руки. Тепер ті ж гонщики або скелелази зможуть полегшити собі життя, адже вони зможуть користуватися новою розробкою в будь-який момент, навіть коли їх руки зайняті.

Пристрій здатний відстежувати погляд людини, тобто, щоб отримати назву будь-якого об’єкта, вам достатньо буде просто подивитися на нього. При всьому цьому, в будь-який момент можна буде зв’язатися з іншими користувачами цього пристрою.

Японці так само подбали і про літніх людей, вони розробили спеціальну модифікацію, яка буде відстежувати стан недієздатних людей або літніх родичів. Все це допоможе доглядати за ними і убезпечить їх. До речі, це далеко не все, новий міні комп’ютер може використовуватися і як слуховий апарат в тому числі.

Поки нова розробка не надійшла в продаж, але до квітня 2016 року, такий комп’ютер вже можна буде купити.

А поки можна на сайті http://simerex.kiev.ua/cifrovie_sluhovie_apparati/ замовити якісні слухові апарати Siemens, є моделі різної потужності, розмірів і забарвлень