Малюнки на одноразових стаканчиках від Cheeming Boey

Якщо ви заглянете в гості до Чемінг Бой (Cheeming Boey) і попросите у господаря води, то він обов'язково принесе вам її у розфарбованому одноразовому стаканчику з пінопласту. Ну а коли ви нап'ється, то обов'язково помітите, що в будинку Бої такі стаканчики всюди, адже господар – художник, тільки замість пензля він використовує звичайний чорний маркер, а замість полотна – саме так, поверхню цих самих стаканчиків.

Його захоплення подібним видом мистецтва почалося майже десять років тому, у 2006. Тоді Чемінг Бой зайшов у кав’ярню і за звичкою хотів автоматично помалювати якісь каракулі, але не знайшов потрібного паперу. Недовго думаючи, він взяв використаний стаканчик і почав малювати на ньому. Так звичайна випадковість стала головною справою в житті художника.



Він заходився збирати кавові стаканчики і малювати на них усе, що тільки приходило йому в голову. Спочатку це були прості малюнки, що зображають самого автора: за роботою, під час їжі... Тепер тематика малюнків Бої різноманітна: це і хитромудрі візерунки з хвиль, птахів і риб; і зображення японських богів; і сцени з життя в Малайзії і Сан-Франциско (художник сам з Малайзії, а зараз проживає в місті Ньюпорт Біч, штат Каліфорнія, США).



Гора розмальованих стаканчиків на полицях художника росла, його друзі приходили в гості і дивувалися, а одного разу помітили, що хоча його роботи і симпатичні, але не схоже, щоб хтось заплатив за них гроші. Це був справжній виклик!

Одного разу Чемінг Бой відніс свої роботи на виставку – і сам не очікував справжнього оглушливого успіху, який послідував за цим. Його роботи визнали незвичайними і унікальними, їх хотіли купувати. Стаканчики, ціна яких дорівнює 4 центам, зараз продаються за ціною від $120 до $220 за набір тематичний у кілька штук.



«Стаканчики з пінопласту уособлюють поп-культуру, в якій ми живемо, - розповідає Чемінг Бої. – Люди вважають їх невідповідними для мистецтва, оскільки вони дешеві і неміцні. Саме тому я вирішив малювати на них».

Ось вам приклад, як буденні копійчані речі можуть стати справжніми витворами мистецтва!


бумажные стаканчики