Bridgestone розробила “розумні” шини

Компанія Bridgestone анонсувала нову технологію Area Information Contact Sensing (CAIS) – систему оснащення внутрішньої сторони автомобільних шин датчиками, які знімають показники взаємодії коліс з дорожньою поверхнею, і передають цю інформацію водієві.

Датчики будуть знімати такі показники, як коефіцієнт прискорення і зносу протектора, розрахунок навантаження на шини і тиску в них, а також якість дорожнього полотна, по якому рухається автомобіль, повідомляє автопортал Enki.

Ця технологія перебувала у розробці інженерів компанії з 2011 року, і ось зараз виробник, нарешті, готовий ввести її в промисловий випуск.

Розроблена для автомобільних шин на легкові та вантажні автомобілі, ця система буде складатися з датчика, розміщеного на внутрішній стороні шини, і електромагнітного генератора, від якого він буде живиться.

Його завданням стане моніторинг високочастотних коливань колеса, і передача даних по бездротовій мережі до центрального модуля CAIS, встановленого в кабіні автомобіля. У модулі дані будуть оброблятися та аналізуватися, в результаті система повідомить водієві про якість дорожнього покриття, яке буде мати сім різних станів: суха дорога, напівсуха, мокра, бруд, свіжовипавший сніг, ущільнений сніг, лід. Таким чином, стане можливим забезпечуючи водія розумінням дорожньої обстановки в режимі реального часу, що у свою чергу зменшить ризики дорожньо-транспортних пригод, і поломок авто.

Розробкою подібної технології на протязі вже багатьох років займалися вчені та інженери декількох компаній Японії і США, однак саме Bridgestone вдалося її реалізувати і протестувати першою, випередивши всіх своїх конкурентів.

Як очікується, перші шини, оснащені системою CAIS, компанія Bridgestone почне випускати в першому півріччі 2016 року.


Надежные шины по лучшей в Алматы стоимости предлагает интернет-магазин http://tyre-service.kz/. Имеется в наличии летние, зимние, всесезонные покрышки для любых типов и марок автомобилей.