Lenovo анонсувала випуск мікрокомпютера IdeaCentre Stick 300

Комп'ютери тільки за останні 50 років пройшли серйозну еволюцію — від величезних шаф до компактним «шухлядок» і потім до неттопів розміром менше середньостатистичного монітора. Останні комп'ютери стали ще компактнішими. Спочатку Intel, а потім і Lenovo запропонували новий формат комп'ютера розміром з велику флешку.

Компанія Lenovo відома своїми надійними мультифункціональними мобільними гаджетами. Втім, нещодавно керівництво компанії повідомило про підготовку до випуску на ринок комп’ютера-брелока IdeaCentre Stick 300, що працює на платформі Windows. Судячи з опису, новинка є аналогом міні-ПК Intel Compute Stick.

Як з’ясувалося, у гаджета - 32 гіга флеш-пам’яті eMMC, вбудовані модулі бездротового зв’язку Wi-Fi і Bluetooth, слот для карт microSD і роз’єм HDMI. У новинці для підведення живлення є окремий порт Micro-USB, а в комплект постачання увійде подовжувач HDMI, який дозволяє підключати Lenovo IdeaCentre Stick 300 до важкодоступних портів телевізорів чи моніторів.

Якщо говорити про сам процесор, то міні-комп’ютер в якості апаратної основи отримає чіп Intel Atom Z3735 (Bay Trail).

Гаджет Lenovo IdeaCentre Stick 300 може використовуватися спільно з телевізором чи монітором, який обладнаний портом HDMI, трансформуючи пристрій в повноцінний персональний комп’ютер, використовуваний для виконання базових завдань, а ще можна користуватися ним як медіацентром.


До речі, за повідомленнями з мережевих джерел, зараз компанія Lenovo працює над випуском трансформованого планшетного комп’ютера Miix 300 10 під управлінням операційної системи Windows. Гаджет стане володарем сенсорного дисплея на 10,1 дюйма, роздільна здатність якого складе 1920 на 1200 пікселів.

Варто відмітити наявність клавіатури, що може від”єднуватись, і про два повнорозмірних порти USB. Якщо говорити про апаратну основу новинки, то це буде платформа Intel Bay Trail. Також був згаданий чотирьохядерний процесор Atom Z3735, який працює на тактовій частоті 1,33 ГГц. Обсяг оперативки, судячи з усього, складе 2 гіга.

Ремонт компьютеров Череповец Ноутбуков ПК-Сервис Создание сайтов