У Ріо-де-Жанейро запалала плавуча Різдвяна ялинка

Оригінальна розкішна різдвяна ялинка прикрасила днями Ріо-де-Жанейро. Головна різдвяна красуня Бразилії – 53-метрова плавуча ялинка, розквітла різнокольоровими вогниками в центрі Ріо-де-Жанейро на озері Родріго-де-Фрейтас. А слідом за нею нічний небосхил вибухнув тисячами яскравих іскор сліпучого феєрверку.

Це грандіозне світлове шоу зібралися подивитися близько 200 тисяч осіб. Правда, враження глядачів спробувала зіпсувати гроза. Але, на щастя, їй це не вдалося.

Різдвяне дерево з Ріо-де-Жанейро увійшла в Книгу Гіннеса як найбільша у світі плавуча ялинка. Металева конструкція спочатку мала висоту 80 метрів. В цьому році вона зламалася через сильний вітер.

Організаторам довелося відкласти святкову церемонію і вкоротити ялинку майже на 30 метрів. Але і тепер вона виглядає переконливо і, безумовно, чудово. Прикрашають конструкцію два з половиною мільйони маленьких лампочок.

У цьому році на ялинці висвічуються три різні картини: спочатку з’являються сині краплі дощу, потім – карта світу, а потім ялина одягається у свій традиційний різдвяний наряд.

А якщо ви бажаєте мати дома на свята чудову новорічну красуню, скористуйтесь вигідною пропозицією купить елку под ключ від компанії Bouquet.



Плавучу ялинку встановлюють у Ріо-де-Жанейро 20-й рік поспіль.

Включення вогнів на різдвяному дереві на озері Родріго-де-Фрейтас вважається третім по популярності заходом, що проходить в Ріо-де-Жанейро, після знаменитого карнавалу і новорічних феєрверків на набережній Копакабана. У цьому році організатори церемонії присвятили її майбутнім Олімпійських та Параолімпійським іграм.

Малюнки, які висвічуються на ялині з допомогою гірлянд, змінюють свій обрис три рази. Спочатку вони являють собою краплі дощу, які символізують оновлення, родючість і народження нового життя. Потім запалюються зірки різної яскравості і величини, за допомогою яких відображається карта світу. За задумом дизайнерів вони означають мир, братерство і єдність народів.