У Китаї дрони будуть спостерігати за школярами під час іспитів

В Китаї появилося ноу-хау, яке на думку освітян повинно ефективно запобігти списуванню школярів на державних іспитах. Нова система захисту від списування вперше буде застосована в китайському окрузі Лоян під час написання "Гаокао". Це всекитайські державні іспити для вступу до вищих навчальних закладів, які щороку вирішують долю близько дев'яти мільйонів підлітків.

Як правило, іспити “Гаокао” проходять на великих відкритих площадках: на стадіонах, площах, в парках. Встежити за всіма школярами неможливо. Тому китайська влада розробила мобільну систему контролю. Під час написання тестів в Лояні над учнями на висоті близько 500 метрів буде літати безпілотник, який відстежує всі види активності, включаючи дивну поведінку студентів та їх позу.

У разі виявлення підозрілого сигналу дрон сповістить про знахідку спостерігача зі спеціально обладнаним планшетом і вкаже точне місце, звідки йде радіопередача. Безпілотник може перебувати в повітрі близько півгодини, тому для повного контролю декілька пристроїв будуть працювати позмінно.

Так як на 6,5 мільйонів місць в китайських вузах претендує близько дев’яти мільйонів людей, іспити гаокао роблять величезний психологічний тиск на учнів. Так, у 2014 році під час подібних тестів було зафіксовано максимальну кількість випадків використання різних хитрощів для списування, включаючи ручки з вбудованими фотокамерами і потайні навушники.

До речі, учням і студентам на замітку аренда мікронавушників в Одесі, з ними шанси отримати хорошу оцінку на іспитах суттєво збільшуються!



У рамках найбільш часто використовуваної схеми для списування учень знімає своє завдання на потаємну фотокамеру, відправляє фото людині ззовні, після чого отримує відповіді через потаємний слуховий апарат, пов’язаний із захованим мобільним телефоном.

Крім того, не рідкісні випадки, коли місцеві кримінальні угруповання влаштовують хакерські атаки на сайт “Гаокао” і в результаті злому отримують відповіді на завдання, які потім продають через інтернет за досить великі гроші.