Вбрання Momentum, що реагує на стрес і спеку

Високотехнологічний одяг, що автоматично реагує на поведінку людини, навколишні його умови та інші фактори – давня мрія фантастів і мільйонів користувачів. Спортивний костюм або термобілизна, що міняє в залежності від температури повітря щільність матеріалу, закрита кофтинка, яка під жарким сонцем перетворюється на легку блузку, інші варіанти універсального одягу були б цікаві багатьом.

І сучасні розробники роблять певні зусилля, щоб зробити такий одяг реальністю. Приклад тому – вбрання з колекції весна-літо 2016 нью-йоркського дизайнерського бренду Chromat.

Представлена під назвою Momentum, колекція включила в себе дві особливих моделі – спортивний бюстгальтер Aeros Sports Bra і плаття Adrenaline Dress, створені за участю інженерів Intel. Завдяки спеціальним датчикам, вони реагують на підвищення температури тіла людини, викид адреналіну і стан стресу посиленням вентиляції тіла.

Чоловіча термобілизна, представлена на сайті http://allo.ua/termobel-e/tip_termobele-muzhskoe/ не має подібних високотехнологічних електронних “наворотів”, втім її власникам гарантовано буде в ній тепло і максимально комфортно.

Суть ідеї у випадку з бюстгальтером – наявність в конструкції наряду спеціальних 3D-панелей, які виконують роль “кватирок”, що керуються системою з датчиків і електронного “мозку” – процесора Intel.



Якщо у жінки в спортивному бюстгальтері Aeros Sports підвищується температура тіла, частішає дихання і відбувається виділення поту – наприклад, під час бігу або інших активних занять, датчики зчитують зміну стану організму, передають сигнал на процесор – і той подає команду на відкриття вентилюючих панелей -”кватирок”.
Повітря краще надходить до поверхні тіла, сприяючи його охолодженню і забезпечуючи максимальний комфорт власниці. Як тільки параметри приходять в норму, вентиляційні віконця автоматично закриваються.

Схожим чином працює інтерактивна система Intel і в сукні Adrenaline Dress. З тією лише різницею, що вона не має “віконець”, а за поліпшення вентиляції тіла відповідають вбудовані в структуру моделі 3D-друковані панелі і основа з вуглецевого волокна, наділена здатністю до розширення.

Простіше кажучи, спочатку щільно облягаюче фігуру плаття стає у своєму крої просто вільнішим, дозволяючи повітрю циркулювати під поверхнею матеріалу. І охолоджувати шкіру в той час, коли власниці стає жарко або вона нервує з яких-небудь причин.