Оригінальний модульний будинок-трансформер M-House

Цю хаотичну металеву конструкцію складно назвати будинком, однак в ній дійсно живуть люди, і незважаючи на таке несамовите хаотичне нагромадження панелей, кожна з них виконує певну функцію: захищає від сонця і вітру або ж є основою для встановлення сонячних батарей.

Чесно кажучи, не кожна людина наважиться оселитися в такій авангардній конструкції, інша справа чудові будинки від компанії Dom Stroy, тут вам і вишукана естетика, і прогресивні енергозберігаючі, безпечні для здоров”я людини технології, і абсолютний комфорт, причому по досить лояльній вартості.

Отож, архітектор, інженер і концептуальний дизайнер Майкл Янцен (Michael Jantzen) представив свій незвичайний проект – житловий будинок-трансформер під назвою M-House.

Кожен модуль складається з прямокутних панелей, які прикріплюються одна до одної петлями. Деякі з панелей ізольовані та мають вікна та двері.

Для чого потрібні всі частини модулів, напевно не відповість і сам автор, залишаючи господарям поле для фантазії. Одні панелі захищають житло від вітру і надмірного сонця, інші стають підходящим місцем для встановлення сонячних батарей.

Якою би божевільно-безглуздою не виглядала ця перша модель будинку-трансформеру M-House, покупець на цей будинок знайшовся практично відразу, причому заплатив за нього досить серйозні гроші



Варто зазначити, що усі будівлі, у тому числі і M-House, які створює Майкл Янцен, складаються виключно з безпечних для довкілля матеріалів. Часто архітектор застосовує з цією метою картон, папір. Інтер’єри будинків при цьому відповідають абсолютно всім уявленням про комфорт.

До речі, експерти радять використовувати при будівництві будинків і дач міцне коркове покриття, яке в той же час м’яке, пружне, і вологостійке. Теплота, оптимальний опір ковзанню цього покриття створюють приємне відчуття при ходьбі, знижують навантаження на опорно-руховий апарат, благотворно впливаючи на здоров’я людини.