Вікно-трансформер, яке можна за лічені секунди перетворити на балкон

Ні для кого не секрет, що проблема мегаполісів – надмірна перенаселеність, а наслідок цього – скромні житлові умови у переважної кількості городян. Питання розширення житлового простору спробував вирішити аргентинський архітектор, запропонувавши оригінальну концепцію розсувного вікна-балкону.

Звичайно ж, його розробка – не зовсім повноцінний балкон, так як винести туди старі речі не вийде, проте можливість спостерігати за перехожими під іншим кутом господарям безумовно припаде до душі.

Ідея, звичайно ж цікава, проте з огляду на складність конструкції, питання значної вартості суттєво стримує бажання їх придбати. У цьому контексті хочеться порадити якісну продукцію львівської  “Фабрика Вікон”, де ціни на вікна та двері у Львівській області одні з найкращих, можете самі переконатися.

Отож, аргентинський архітектор Алдана Феррер Гарсія (Aldana Ferrer Garcia) запропонував переосмислити і візуально розширити простір в малогабаритній квартирі за допомогою свого проекту More Sky. Це буде вікно, яке трансформується у своєрідний балкон.



Вікно має три положення. Господарі можуть без побоювання прилягти на скло, щоб почитати улюблену книгу або про щось собі приємне помріяти, дивлячись на небосхил.

Спочатку архітектор планував застосувати свою розробку для Брукліна (району у Нью-Йорку), де містобудівні умови не дозволяють мати на будинках балкони. Але More Sky також може бути успішно використане у всіх бажаних районах і з будинками будь-якого планування.



Дійсно, коли розміри житлових умов залишають бажати кращого, будь-які ідеї по оптимізації корисного простору стають до речі. Наприклад, вітчизняний дизайнер Влад Мішин знайшов вихід із ситуації так, що в житловій зоні встановив стінку-трансформер, що розділяє квартиру на кілька імпровізованих кімнат.

По суті, може трансформуватися саме ця конструкція, за окремими частинами якої заховані стратегічно важливі елементи кухні, вітальні і навіть бібліотеки. Таким чином, одне і те ж приміщення може перетворюватися у різні по призначенню кімнати.