Аппієвий шлях: 560 кілометрів римської історії

Однією з запорук перемог римської зброї були знамениті римські дороги, з допомогою яких римляни могли в найкоротші терміни перекидати необхідні резерви практично в будь-який регіон Італії. Першою і найважливішою з римських доріг був Аппієвий шлях (Via Appia), який пов'язував між собою Рим і регіон Кампанію. Названий він по імені цензора Аппія Клавдія Цека, який в 312 році до н. е. ініціював будівництво цієї дороги.

Спочатку Аппієвий шлях починався від Великого цирку і звязував між собою Рим і Капую. Пізніше його дотягли до Беневенто і нарешті в 190 році до міста Бріндізі, що знаходиться на крайньому півдні Італії.

Сьогодні подорожуючи вздовж Аппієвого шляху можна побачити руїни античних вілл, гробниць і римських акведуків.



Свій початок сьогодні Аппієвий шлях бере біля воріт Сан-Себастьяно, які також називаються Аппієвими воротами. На початку 5 століття за наказом імператора Гонорія ці ворота були перебудовані і укріплені. Сьогодні всередині цих воріт знаходиться Музей кріпосних стін Риму. До речі, з цього місця можна прогулятися по ділянці кріпосних стін до воріт Порту Адреатина.

Там де від Аппієвої дороги починається Віа Ардеатина, з лівого боку знаходиться церква Кво Вадіс, знаменита тим, що саме на цьому місці апостолу Петру з’явився Ісус Христос. Після цієї зустрічі Петро засоромившись своєї втечі, повернувся в Рим, щоб прийняти мучеництво. Головна визначна пам’ятка церкви – камінь з відбитками стоп Христа.



Також пам’ятником Аппієвої дороги є катакомби Доміцилли, названі так від імені внучки імператора Веспасіана Флавії Доміцилли. Це одні з найбільших катакомб Риму. Вони унікальні тим, що всередині знаходяться перші християнські церкви з унікальними мозаїками 4-5 століть.

Найбільш протяжними катакомбами в Римі є катакомби Калікста, які отримали свою назву від імені папи Калікста Першого. Ці катакомби є одним з найбільш відвідуваних християнських підземних кладовищ в Римі. Сьогодні досліджено близько 20 кілометрів підземних ходів цих катакомб, однак дослідження ще тривають.


Если вас интересует оперативная, качественная и недорогая грузовая доставка из Италии тут вы сможете ознакомиться с выгодными предложениями от мирового лидера  транспортно-логистических услуг компании  «М&М Милитцер и Мюнх Украина ГмбХ». Здесь для вас разработают самые оптимальные маршруты перевозки любых видов грузов воздушным, водным и наземным транспортом.