Новорічний торт-іграшка Michael Baulblé

Ялинкові кульки, які виблискують золотистими іскорками, і яскраві ароматні мандарини схожі за формою, несуть дух новорічних свят. Дух, який майстри австралійської кондитерської Gelato Messina вирішили привнести і в одну зі своїх оригінальних пропозицій: різдвяний торт-морозиво Michael Baulblé.

Дійсно, цей марципан нагадує своїм оформленням одночасно і мандарин, і ялинкову кулю-іграшку.

Для виготовлення незвичайного торта було використано топлене масло, яйця, молочні продукти, цукор, желатин і алкоголь. А ще – грушевий мус, флорентійський фруктовий мікс, шоколад для виготовлення округлого корпусу торта і посипку з пилоподібного їстівного золота, що надає святкового мерехтіння цьому оригінальному смаколику.

Поставляється пиріг з ванільним заварним кремом (приготованим з додаванням бренді). Кремом кондитери рекомендують полити скибочки тортика, розкладені по порційних тарілках.

При цьому конструкція різдвяного торта-морозива досить оригінальна. Зовні це – куляста шоколадна шкаралупа, щедро посипана золотим пилом. Всередині – кулька меншого діаметру з морозива з серцевиною з грушевого мусу і фруктового міксу. За заявою кондитерів, розділити такий торт можна на 15-16 невеликих порцій.

Що ж стосується вартості оригінально оформленої новорічного смаколика – вона становить $90 без вартості доставки. На жаль, доставка торта доступна лише по території Австралії.


А ось японські кондитери теж підготувалися до зустрічі Нового Року і виготовили золоті батончики Кіт-Кат, які надійдуть у продаж з січня наступного року в спеціалізованому ресторанчику Kit Kat Chocolatory в Токіо. Батончики цілком їстівні і лише візуально створюють враження повністю золотих злитків.

Втім, золото в них все ж присутнє: їстівне, у вигляді найтоншої фольги, яка досить часто використовується кондитерами для оформлення вишуканих і дуже дорогих ласощів.

У той же час анонсована ціна золотих батончиків Кіт-Кат цілком розумна – і становить символічні 2016 ієн, в честь наступаючого 2016 року. Або близько $16,30 за упаковку з двох паличок-снеків.