Розумний годинник зі шрифтом Брайля Dot Braille Smartwatch

Підтримуючи зв'язок зі смартфоном і виводячи оповіщення навіть тоді, коли гаджет знаходиться на відстані, "розумні годинники" стають все більш популярнішими, і пропонуються в різних варіантах дизайну і функціональності, аж до суміщення з фітнес-трекером і мініатюризації до лаконічного кільця. При цьому всі вони засновані на візуальній інформації, що виводиться на невеликий світлодіодний дисплей, що мало підходить людям зі слабким зором або повністю незрячим. І як бути їм – повністю відмовитися від можливості використання подібного пристрою?

Цікаве рішення запропонували молоді корейські розробники, які заснували стартап Dot Incorporation. Згідно анонсу, вони розробили “перший носимий девайс з використанням активної технології Брайля, який можна вивчити, відчути і прочитати” незрячим людям, або з дуже слабким зором.

Ним став розумний брайль-годинник Dot, що також зв’язується зі смартфоном, виводить різного роду повідомлення і дозволяє надсилати власні повідомлення на номер мобільного телефону або в соцмережі. Але робить усе це за допомогою шрифту Брайля. Ну а для зрячих людей хочеться порекомендувати інтернет-магазин http://watch.24k.ua/Seiko.html де можна придбати чудові годинники легендарного японського бренду Seiko.

Як обіцяють розробники, розумний годинник з використанням шрифту Брайля дозволить навіть читати книги. Хоча реально уявити, наскільки зручно буде читати значні масиви інформації подібним чином, дуже складно.

Іншою серйозною перевагою компактного пристрою обіцяє стати його ціна. При тому, що електронні книги-”читалки” для незрячих, котрі використовують шрифт Брайля  коштують частенько від двох тисяч доларів і вище. Ціну ж розумного брайле-годинника Dot розробники обіцяють обмежити трьома сотнями доларів.
Додамо сюди можливість дистанційно контролювати одержувані на смартфон повідомлення – і отримаємо досить цікаву для тисяч людей пропозицію.

Ось тільки дата, після якої можна буде купити розумні Брайль-годинник Dot Braille Smartwatch, поки невідома. Найближчим часом молоді корейські інженери планують оголосити кампанію по збору коштів на початок виробництва з можливістю попереднього замовлення пристрою. Тоді ж стане відома ціна і терміни надходження гаджета в продаж.