Salient Eye перетворює застарілі смартфони в камери спостереження

Враховуючи той факт, що в середньому експлуатаційний термін сучасного смартфона дорівнює лише кількох років, після чого прилад вважається застарілим, то розробники винесли нову ідею – перетворювати такі телефони в камери відеоспостереження.

На ринку було представлено додаток, який перетворює звичайний смартфон в малопомітну відеокамеру спостереження. З каталогу Google Play для операційної системи Android вже є можливість безкоштовно завантажити додаток Salient Eye.

Звичайно ж, для серйозного відеоспостереження такий варіант не годиться, для цього найкраще встановити обладнання, що пропонує компанія «Гипермаркет по безопасности», а от тут http://www.bezpeka-shop.com/catalog/turnikety_20446/ у них можна придбати сучасні турнікети і аксесуари до них.



Після того, як користувач активує додаток, фактично, вмикається відеокамера мобільного приладу в режим безперервного спостереження. Відеокамера перебуває в активному режимі на протязі всього часу. Якщо у відеокадрі буде виявлено переміщення, то додаток Salient Eye господареві відправляє СМС повідомлення на e-mail.
Також проводиться синхронна активація відеозапису потоку, а все отримане відео зберігається на безкоштовному хмарному хостингу. Через кілька секунд після початку запису відбувається активація звукової сигналізації для того, щоб налякати можливого лиходія. А щоб відключити її необхідно ввести пароль.

Повноцінна робота програми можлива навіть без наявності підключення до мережі або бездротової мережі Wi-Fi. Однак, потрібно розуміти, що при такому варіанті не буде можливості здійснювати функцію сповіщення користувача по СМС або e-mail. Не дивлячись на це, Salient Eye все ж виробляє відеозапис і активізує звукову сигналізацію.

Безперервну роботу програма може здійснювати протягом десяти годин від одного заряду акумулятора. Однак рекомендується підключити смартфон до електромережі.

А от американський підприємець Марк Річардс (Mark Richards) вирішив випустити доступну систему безпеки, яка по кишені кожному користувачу – і створив для цього камеру Homeboy.

Камера Homeboy, виконана в мінімалістичному стилі, являє собою невеликий кулька, який можна швидко і просто закріпити практично на будь-якій поверхні.

Камера оснащена спеціальним кріпленням на магнітах – її можна прикріпити до холодильника або іншого металевого об’єкту. При цьому, кріплення відбувається миттєво, і користувачу немає потреби возитися з викруткою і шурупами.