Підсумки року від “Вконтакте”: найбільш обговорювані теми і популярні люди

Нещодавно соціальна мережа "ВКонтакте" підбила інформаційний підсумок року. Про це повідомила прес-служба сервісу 25 грудня.

Персони

Найбільш обговорюваною персоною у соцмережі став президент Росії Володимир Путін, чиє ім’я за рік користувачі згадали майже вісім мільйонів разів. На другому місці став російський репер Баста ( Василь Вакуленко), а на третьому президент України Петро Порошенко. У десятку також увійшли Тіматі, Поліна Гагаріна, Барак Обама, L’використання One, Нюша, Башар Асад і Адель.

Події

Як не дивно, але найпопулярнішою темою обговорення стало 70-річчя Перемоги у Другій світовій війні з більш ніж двома мільйонами згадувань. Друге місце зайняв військовий конфлікт в Сирії, третє - трагедія російського авіалайнера над Сінаєм. Четверте місце зайняв теракт в Парижі, п’яте - катастрофа Су-24 на кордоні Сирії і Туреччини, шосте - боротьба з ИГИЛ, сьоме - курс валют, восьме - Ліга чемпіонів, дев’яте - “Зоряні війни”, і десяте шоу “Голос”.

На жаль, збройний конфлікт на сході України не потрапив навіть у топ-10 обговорень. А тут ви знайдете більше цікавої інформації по цю популярну соціальну сітку.

До речі, зараз адміністрація “ВКонтакте” інтенсивно працює над новою версією фотопрограми Snapster, що дебютувала у середині цього літа. А головною особливістю оновленого додатка стане підтримка фоточатів.

Запущений в липні додаток Snapster багато в чому копіює функціонал Instagram і відрізняється від неї, по суті, лише більш функціональними фотофільтрами. При цьому сервіс тісно інтегрований з “ВКонтакте”, а завантажувані в додаток фотографії дублюються в окремий фотоальбом в самій соціальній мережі.

Незважаючи на те, що Snapster увійшов в топ кращих додатків року за версією AppStore, експерти сходяться на думці, що “ВКонтакте” запізнився з запуском програми на 1,5 року, і йому буде складно конкурувати з уже зміцнілим у Росії Instagram. Тому в компанії вирішили переглянути концепцію Snapster, зробивши акцент на фоточатах, які називаються в додатку “фотокімнатами”.