Індонезійський вогняний футбол

Хто сказав, що з вогнем не грають? Грають, ще як! Традиційно гра вогняний футбол відбувається в три тайми по 10 хвилин або два по 15. Вперше сталося це на індонезійському острові Ява, для епосу якої легенди про вогонь так само звичні, як для нашої країни численні антикризові програми.

Згідно з найпоширенішою легендою, колись давно від Сонця відколовся шматочок і впав на землю. Гарячі індонезійські хлопці, не знаючи, що робити з кулею, почали відфутболювати її до околиць поселення.

Про цю легенду згадали через століття. Точніше, майже двадцять років тому. Радіючи з приводу тріумфальної перемоги футбольної збірної Індонезії над командою каліфорнійських університетів, вболівальники підпалили м’яч і після серії коротких передач забили гол.

Народу сподобалося. Завдяки американським телевізійникам, що показали це, вогняний м’яч з’явився на околицях і пустирях Лос-Анджелеса. У спортивному словнику з’явилося нове слово — fire-ball («вогняний футбол»).

А тут http://4sport.biz/buy-futbol/buy-football-balls/, до речі, можна придбати справжні хороші футбольні м’ячі різних моделей і по найкращій в Україні вартості.



Правила нової гри придумувалися на ходу. До кінця 1997 року стали формуватися більш або менш стандартні умови. Кількість учасників — шестеро: дві команди по три людини. М’яч набивають газетами і перетягують синтетичними нитками, що добре вбирають бензин. При добротному виконанні його вистачає на 10 — 15 хвилин. Цим і обумовлюється тривалість тайму.

Грають босоніж, обов’язковим є гоління ніг, а також наявність відра з водою недалеко від воріт. Воротарів нема. Заборонена, зрозуміло чому, гра головою.

Гоніння лос-анджелеської поліції і пожежної охорони на пропагандистів нововведення виявилися марними: навесні 1998 року пройшов перший напівлегальний чемпіонат штату по вогненному футболу.

Як результат такої наполегливості — перші вогняні м’ячі помічені в інших країнах. Кажуть, і в Україні десь під Києвом зорганізували кілька років тому невеличке змагання.