На виставці CES-2016 Volkswagen покаже “таємничий” концепт

На початку січня компанія Volkswagen планує продемонструвати новий електричний концепт, про що було повідомлено представниками автогіганта в спілкуванні з журналістами. Показ невідомої моделі відбудеться на виставці Consumer Electronics Show.

Анонсувавши цей таємничий концепт для шоу CES, представники компанії втім практично не розкрили ніякі технічні подробиці, обмежившись черговими загальними формулюваннями про новаторський електрокар. Звичайно ж, даний концепт ще не скоро піде у масове виробництво, а власникам популярних марок цього бренду хочеться порекомендувати каталог оригинальних запчастин volkswagen, які можна придбати по найкращій в Україні вартості.

Судячи з думок авторитетних автоекспертів, скоріш за все у гральній столиці Штатів покажуть вен за мотивами концепту Bulli 2011 року. Треба зауважити, що «пісня» з шоу-карами на тему класичних фольксвагенівських хіпі-мікроавтобусів тягнеться з 2001 року, коли дебютував експериментальний Microbus. Але зараз інтрига близька до розв’язки. Справа в тому, що серійний варіант очікується в 2017-му – його планують випускати в Мексиці, а виставковий варіант буде близький до товарного виконання. В теорії, автомобіль може помітно відрізнятися від добре знайомого концепту.



Ефектний двоколірний Bulli ніс у собі електричний привід (мотор в 85 кВт і 270 Нм, літій-іонна батарея ємністю 40 кВт·год). У новинки буде інша силова установка, що призводить до руху передні колеса. Подробиці про неї поки за кадром, але технології з арсеналу Audi e-tron quattro і запас ходу на рівні 400-500 км очевидні.

Вважаємо, концепт крім іншого виконає важливу роль такого собі «жертовного барана», якого піднесуть американській громадськості, обуреної нещодавнім дизельним  скандалом, з натяком на те, що німці тримають впевнений курс на «озеленення». Крім електрокара плануються традиційні модифікації з бензиновими і дизельними «четвірками».

Варто зазначити, що у цьому році локомотивом продажів Volkswagen повинні стати кросовери. На 2016 рік для розвитку на китайському ринку заплановані інвестиції в розмірі 4,4 млрд євро, і це лише перший «внесок». Як результат фінансових вливань очікуються десять нових паркетників, які з’являться в Китаї до 2020 року.