Ігри Майнкрафт - лідери флеш ігор 2015 року

Можна сміливо сказати, що кількість флеш-ігор в мережі давно перевалило за сотні тисяч. Технологія стала доступна широким масам і просту «бродилку» або «три в ряд» може зробити будь-хто. Якщо колись кожна нова гра ставала справжньою подією, то сьогодні флешки появляються практично щодня, і по кілька штук.

Зараз є багато хороших ресурсів, і зокрема http://gumplay.com, які пропонують велику кількість флеш-ігор найрізноманітніших жанрів. А яка ж гра на сьогоднішній день найпопулярніша? 

Легендарний Майнкрафт став прабатьком багатьох браузерних флешок. Тут і ігри на виживання, і з акцентом на будівництво будівель, і флешки для двох гравців. Більшість з них набирають безліч голосів вдячних фанатів. Геймплей в більшості випадків подібний з класичним Майнкрафтом: ті ж блоки, та ж система створення речей і т. д.

Минулого року Майнкрафт продовжував бити рекорди, ось деякі з них:

- Гра поставила новий рекорд за кількістю одночасних гравців, які були присутні онлайн. Їх кількість сягнула майже 1 000 000 чоловік, не рахуючи гравців на консолях, мобільних пристроях і тих, які використовують не ліцензійну версію гри.

- За весь час було продано більше 70 мільйонів копій гри на різні пристрої: на 2015 рік – це більше 20 мільйонів копій на PC і Mac, 30 мільйонів мобільної версії Minecraft: Pocket Edition і інша частина припадає на Xbox, PS3 і інші консолі.

- Майнкрафт може похвалитися власними книгами: “Minecraft – Керівництво для початківців” і “Minecraft – Керівництво з червоного каменю”.

- Конференція MineCon, що пройшла в Лондоні 2015 року потрапила в книгу рекордів Гіннесса за кількістю одночасних учасників. Всього було присутньо 10 тисяч шанувальників легендарної гри. До цього ще жодна гра не змогла зібрати таку кількість фанатів в одному місці. Для порівняння, всього кілька років тому перша конференція зібрала всього 200 чоловік!

Найпарадоксальніше, що після кризи в ігровій сфері на початку 2015 року флеш ігри, створені в стилі Minecraft, лише набирають обертів і популярність. І це незважаючи на те, що в цілому в ігровій тематиці йде різкий спад.