Adidas випустив кросівки з океанічного сміття

Популярний виробник спортивного одягу і аксесуарів Adidas, спільно з організацією, яка прагне до порятунку екосистеми Світового океану, Parley for the Oceans розробили і надрукували на 3D-принтері першу в світі модель кросівок, виготовлених з океанічного сміття.

Ерік Лідтке (Eric Liedtke), голова Adidas Group, який відповідає за глобальні бренди, сказав з приводу цього: «Разом з Parley for the Oceans (організація, яка використовує творчі ідеї для очищення океану) ми вирішили діяти і створили нові екологічно чисті матеріали та інновації для спортсменів».

Німецький бренд показав своє перше взуття з морського сміття влітку минулого року. Його верхня частина була зіткана з використанням волокна, одержаного з перероблених відходів – цей метод повторюється і в новій моделі.

Нова модель поєднує в собі два концепти: верхня частина зроблена з відходів океанського сміття, підошва ж надрукована з допомогою 3D-принтера, матеріалом послужив перероблений поліестер і рибальські сітки. Підошва відмінно захищає ногу і адаптується до точних контурів власника.

Хто цінує здоровий образ життя, ідеальний комфорт і ексклюзивний стиль, той nike roshe run купить в інтернет-магазині tvoymarket.com.ua. 

Adidas Group почала співпрацювати з Parley ще в червні, підсумком стало взуття «повністю виготовлене з утилізованих відходів, зібраних в океані», спроба показати, як перероблені матеріали можуть бути перепрофільовані за формою і функції. Назвавши останню модель «новим промисловим стандартом», Лідтке відповів на питання про причини створення проекту. «Враховуючи глобальний масштаб проблеми відходів в океані, ми хочемо відвернути від виробництва всіх і посадити за один стіл, щоб створити стійкі рішення для великих глобальних проблем».

Adidas також прийняла ряд інших кроків у надії зменшення забруднення океану пластиком. Компанія пообіцяла припинити використання пластикових пакетів у своїх роздрібних магазинах до кінця 2016 року, вони також припинили використання пластикових мікросфер у всіх своїх продуктах по догляду за тілом до 31 грудня 2015 року.