Бігова доріжка-скеля ClimbStation

Ми давно звикли до бігових доріжок і сприймаємо їх як належне. А ось винахідник і підприємець Каарле Ванамо (Kaarle Vanamo) зумів побачити в них не тільки звичний тренажер, але і приховані можливості для створення нового продукту. І через якийсь час він винайшов тренажер "біжучу скелю". Це порівняно компактний скеледром, що діє за принципом бігової доріжки – з полотном, що прокручується, і має виступи різних форм і розмірів.

В принципі, фірма-виробник David Sports, яка в цьому році поставила агрегат на потік, припускає, що і приватний користувач в змозі завести собі таку “іграшку” за 30-40 тисяч євро (в залежності від модифікації). Поставити собі на задньому дворі приміського будинку – і сходити на скелі, коли тільки забажається. Втім, ціна для більшості простих людей явно захмарна, а ось на сайті  prof-trenageri.com.ua по досить доступній вартості можна придбати сучасні бігові доріжки, орбітреки і інші ефективні тренажери.

Як заявляють виробники, переваг у ClimbStation, а саме таку назву має “біжуча скеля” – маса. По-перше, це його компактність: для його розміщення знадобиться приблизно 1,9 х 3,6 метра, а над апаратом повинен бути запас по висоті хоча б до 4 м (а взагалі стрічка тренажера шириною 1,5 м, а у висоту він займає приблизно 3 м, і 6,5 м – сумарна довжина “конвеєра”). Важлива і безпека: оскільки тренажер не вимагає підніматися на велику висоту (полотно крутиться, так що рух йде завжди на рівні півтора-двох метрів, хоча за відчуттями ви вже і піднялися метрів на десять). А значить, не потрібні додаткові страховки – досить простого мата.



Зрозуміло, передбачені різні рівні програм (всього 12): для новачків і для профі тренажер вибере свою методу тренування. Вона буде змінюватись по інтенсивності, за кольором обраного маршруту (виступів), за швидкості руху полотна, по куту нахилу від +15 до -39°. Навіщо? Ну, не вічно ж натуральна скеля буває рівнесенька, а тому платформа імітує серйозні перешкоди: необхідність обігнути виступаючу під кутом частину скелі, тощо.

Але навіть при виборі складної програми можна бути впевненим у комфортному проходженні завдання: обладнана сенсорними датчиками машина “бачить”, де ви знаходитесь: вона сповільнить біг, якщо побачить, що ви наближаєтеся до нижньої позначки полотна, або втрачаєте швидкість, або зовсім впали.