У Харкові розробили нову методику модернізації бронежилетів для армії

Наприкінці минулого року харківські інженери створили унікальну методику оновлення бронежилетів для сил АТО: вони пропонують оновлювати старі бронежилети, використовуючи спеціальні пластикові кріплення та карабіни, і без непрактичних липучок.

Модифікований бронежилет для військових і сил спеціального призначення істотно спростили і поліпшили – тепер засіб захисту обладнано керамічними плитами 6-го класу захисту.

Після модернізації броня витримує пряме попадання патрона 7Н-13 калібру 7,62 мм з кулею СТ-М2. Такі снаряди розраховані на ураження цілей в бронежилетах, ними ж заряджають снайперські гвинтівки країн, які брали участь в організації Варшавського договору. Фахівці відзначають, що змінили систему кріплення стінок бронежилета – в ньому з’явилася передня стінка, бічне кріплення і елемент, який дозволяє швидко скинути захист.

Модернізовані жилети пройшли польові випробування і першу партію вже запустили у виробництво. Найближчим часом нові засоби захисту надійдуть у продаж. Вартість оновлених бронежилетів не буде відрізнятися від звичайних. А ось на сайті http://camouflage.dp.ua/ можна замовити  якісний сучасний військовий камуфльований одяг.

Тим часом інженери громадської організації «Форпост 22» створили для української армії електронну турель з дистанційним управлінням, яка дозволяє віддалено вести вогонь з будь-якої сучасної стрілецької зброї.

За керування турелью відповідає спеціальна плата, створена конструкторами з Херсона. Плата контролює два сервоприводи, які рухають турель, підкоряючись командам користувача. Керувати турелью можна, підключивши до неї оптоволоконний кабель – підтримувана дистанція досягає 0,5 км. Якщо кабель пошкоджений, система автоматично перемикається на зв’язок по кодованому радіосигналу. Вивести турель з ладу можна, тільки знищивши її фізично.

За влучність стрільби відповідає оператор, який контролює турель за допомогою злегка модифікованого джойстика для ігрових консолей. Турель обладнана камерою з можливістю збільшення зображення, так що користувач може вести гранично точний вогонь.