У Китаї відкрився 32-й міжнародний фестиваль льоду і снігу

Місто Харбін на північному сході Китаю у черговий раз запрошує гостей зі всього світу на традиційний щорічний Льодовий фестиваль. Міжнародний фестиваль снігу і льоду в Харбіні, який проводиться вже 32-ий раз, відкрив свої двері для відвідувачів 5 січня 2016 року.

Легендарний фестиваль щороку дивує відвідувачів захоплюючими велетенськими скульптурами і репліками відомих будівель і статуй. Для того, щоб робити ці грандіозні скульптури, використовують лід річки Сунгарі, який добувається як з використанням традиційних скребків, стамесок і пил, так і більш технологічних пристроїв, наприклад, лазерів.

Це дійсно феєричне грандіозне свято, яке по-справжньому вражає уяву. І хоч у нас наразі не організовуються такого масштабу дійства, хорошу креативну веселу забаву гарантує агентство “Бабайка”, яке пропонує послугу организация праздников в Киеве, тут вам і веселі клоуни, і професійні артисти, ведучі, ді-джеї, які зроблять ваш корпоратив, дитячий ранок, день народження, весілля дійсно незабутнім!



Ідея організації фестивалю народилася в 1985 році, з тих пір це чудове сніжне свято входить в топ найбільших льодових фестивалів поряд зі Сніговим фестивалем у Саппоро (Японія), Зимовим фестивалем у Квебеку (Канада) та Лижних фестивалем у Холменколлен (Норвегія).



Традиційно організовується робота декількох тематичних зон, включаючи виставку скульптур і створення крижаних шедеврів з використанням ілюмінації, які в цілому займають понад 750 000 квадратних метрів. За інформацією китайських ЗМІ, на створення скульптур пішло більше 330 000 кубометрів снігу і льоду. Тема фестивалю в 2016 році звучить як «Pearl on the Crown of Ice & Snow» (Перлина на короні з льоду і снігу).



Організатори планують проводити фестиваль до кінця лютого 2016 року, але не виключають, що погода внесе свої корективи. Заплановані понад 100 заходів у галузі туризму, культури, моди, торгівлі, економіки та спорту.