LG випустила першу настільну лампу з гнучкою OLED-панеллю

Наприкінці минулого року компанія LG представила інноваційну настільну лампу, керувати якою можна в спеціальному додатку для смартфона через Bluetooth-з'єднання. А головна родзинка полягає у тому, що LG OLED Table Lamp фактично є першим в світі світильником, джерелом світла в якому є вигнута OLED-панель. Така ж панель використовується в увігнутих OLED-телевізорах компанії та смартфоні LG G Flex, про які ми раніше вже писали.

Роздрібна ціна лампи OLED Table Lamp поки що не озвучується. LG, також, не називає дату, коли вона надійде у продаж. Втім вже зараз на сайті http://comoda.com.ua/catalog/led-svetilniki по найкращій ціні можна придбати сучасні точкові LED світильники різної конфігурації і потужності, які до 10 раз економічніші звичайних ламп розжарювання. 

Експерти висловлюють припущення, що можливо LG OLED Table Lamp – це просто чергова «обкатка» технологій застосування OLED-панелей, яка в майбутньому дозволить створювати світильники різноманітних конфігурації.

Зазначимо, що за допомогою даної технології можна створювати системи освітлення не з точковими, а з поверхневими джерелами світла, що дозволить набагато краще імітувати природне освітлення, і на думку фахівців в області освітлювальних технологій зараз вважається досить перспективним напрямком.



У свою чергу компанія Philips, розвиваючи ідеї «розумного освітлення», представила ряд продуктів цього сегменту, включаючи «розумну лампочку», створену за допомогою технологій 3D-друку.

Розробка Philips виконана в 2 варіантах: настільна версія Entity і підвісна лампа Tempest. Користувачі зможуть управляти освітленням кімнати, маючи можливість задавати до 16 мільйонів квітів.

Гаму відтінків можна буде налаштовувати в супутньому додатку для мобільних пристроїв Android і iOS.

З лампами Philips користувачі зможуть управляти освітленням у залежності від певного часу доби і власних уподобань яскравості світла. Додаток дозволяє програмувати лампу, наприклад, рано вранці вона світитися блакитним світлом, а ближче до вечора – червоним.