Австралійці задумали побудувати найвищу в світі трубу

У пустелі Арізони незабаром може стартувати дуже амбітний і масштабний проект у галузі енергетики. Проект реалізується австралійською компанією EnviroMission, яка в даний час вирішує питання з купівлею в пустелі землі і збирається приступити до інженерних робіт по будівництву своєї першої повномасштабної сонячної вежі.

За задумами австралійських розробників, нова вежа буде просто величезною за розмірами і стане однією з найбільш високих будівель на планеті. Висота вежі складе близько 800 м, діаметр у верхній частині — 130 м, а її продуктивність може досягти 200 МВт. Такої потужності буде досить для того, щоб забезпечувати електрикою як мінімум 150 тисяч американських будинків. Згідно з розрахунками, проведеними фахівцями, після введення в експлуатацію дана вежа зможе пропрацювати мінімум 80 років.

Вибір місця будівництва не випадковий. Пустеля і сонце — це нероздільні поняття. Пустелі досить давно немов магнітом притягують будь-які серйозні компанії, які спеціалізуються в області сонячної енергетики. З цієї причини і пустеля в Арізоні не залишилася без уваги з боку відомих «сонячних» фахівців. Саме в Арізоні фахівці EnviroMission готуються втілити в життя свою амбітну ідею по розробці потужної сонячної електростанції, яка вже відома як сонячна вежа.

Ідея, яка лежить в основі побудови такої споруди, досить проста. Сонячні промені освітлюють і нагрівають певну ділянку поверхні біля підніжжя вежі, дана ділянка покрита спеціальним теплоізоляційним матеріалом. Сам він являє собою подобу дуже великої за розмірами теплиці.

Нагріте в цій «теплиці» повітря прагне йти нагору, стікаючи до єдиного в даному покритті отвору, розташованого в центрі. Саме в цьому місці на підставі сонячної вежі розташовані турбіни, які і виробляють електричну енергію за рахунок природно висхідних потоків нагрітого повітря.



Дану систему досить важко сприймати серйозно до того моменту, поки не будуть проведені всі необхідні розрахунки, пов’язані з різницею температур, і не буде багаторазово збільшено розмір всієї споруди.

Саме це і зробили австралійські розробники. Якщо розташувати подібну конструкцію в пустелі, де температура поверхні вдень сягає 40 градусів і вище, а також додати до цього вплив створеного штучним шляхом «парникового ефекту», то температура повітря в такому резервуарі досягне вже 80-90 градусів Цельсія. Тому залишається лише довести розміри теплиці-резервуара навколо сонячної вежі до радіуса в кілька сотень метрів для того, щоб отримати достатньо великий обсяг гарячого повітря.


На сайте http://www.ekb.spk.ru/sic/shop/_t_/g=metalloprokat/s=trubnyy-prokat/p=truba_nerzh/ вы сможете заказать нержавеющую трубу различного диаметра, а также широкий ассортимент металлопроката для различных сфер применения по наилучшей стоимости.