Вчителі підтвердили ефективність вивчення іноземної мови через World of Warcraft

Шведські педагоги запропонували досить сміливий спосіб вивчення іноземних мов: діти опановують англійську мову за допомогою популярної онлайн-гри World of Warcraft.

Дослідження фахівців з лінгвістики Піа Сандквіст (Pia Sundqvist) з Університету Карлстад і Лісс Керстін Сільвен (Liss Kerstin Sylven) з Університету Гетерборга, Швеція, довело, що десятирічні діти за допомогою гри краще розвивають та закріплюють свої навички іноземних мов.

У середньому поза шкільної програми діти-гравці говорять по-англійськи 11,5 годин в тиждень. Половину цього часу вони проводять в онлайн-грі, що сприяє вивченню розмовної та письмової англійської мови.

Відеоігри корисні при вивченні мови ще й тому, що в них є багато специфічних слів, які в шкільних підручниках не зустрінеш, таких як: «melt», «roar», «flesh».

Дані слова вживаються в потрібному контексті. Таким чином, дитина з більшою ймовірністю запам’ятає значення незнайомого слова, якщо воно оточене живою мовою, а не шаблонними фразами з підручника.

До речі, влітку цього року президент Петро Порошенко заявив, що знання англійської мови стане обов’язковим критерієм при прийомі на роботу в державні органи, а крім того, анонсував проведення кампанії з популяризації вивчення іноземної мови. Глава держави офіційно оголосив 2016-й Роком англійської мови в Україні. Серед іншого, в рамках концепції Go Global планується проведення спеціалізованих конкурсів, олімпіад та інших змагань зі знанням англійської мови; обмін учнями та студентами між навчальними закладами України та англомовних країн; участь українських загальноосвітніх шкіл, технікумів, гімназій у навчальній програмі Євросоюзу «E-Twinning Plus».

Изучая английский язык онлайн с помощью сервиса http://voxmate.ru, вы ощутите все преимущества самых передовых мультимедийных технологий, которые самым органичным образом совмещают увлекательное развлечения и эффективное обучения.