Новий смартфон від Huawei можна використовувати як ваги

Судячи з усього, незабаром смартфон стане універсальним гаджетом, який замінить безліч інших звичних пристроїв. Так, вчені вже показали, як вбудувати в девайс датчик для визначення вагітності і діабету; крім того, існують спеціальні алкотестери і інші подібні аксесуари для смартфонів. А ось нещодавно був анонсований смартфон, що можна використовувати в якості ваг.

Високоякісне вагове обладнання можна заказати на сайті http://axis-ua.com/. Тут в широкому асортименті представлено як ваги для зважування автотранспорту і інших крупнотонажних вантажів, так і лабораторно-аналітичні, ювелірні ваги.

Мова йде про модель Huawei Mate S, оснащену екраном з діагоналлю 5.5 дюймів. Не рахуючи хороших характеристик, він (опціонально) буде оснащуватися цікавою піар-можливістю: дисплеєм з технологією Force Touch (як у нового Apple MacBook), що дозволяє оцінювати ступінь тиску на екран. Власне, вона відкриває для розробників ціле поле для натхнення і заробітку, дозволяючи, наприклад, перетворити смартфон в ваги. Ось тільки, ні в якому разі не треба наступати на нього усією своєю вагою! Mate S здатний працювати як ваги для легких об’єктів. Під час минулорічної прес-конференції на IFA в Берліні представники компанії продемонстрували використання Force Touch, зваживши апельсин.

Декілька слів про характеристики. Huawei Mate S — це смартфон з суцільнометалевим безшовним корпусом (технологія «нанолиття», куди ж тут без нанотехнологій), що працює під управлінням операційної системи Android 5.1, оснащений процесором HiSilicon Kirin 935 (4+4 ядра з тактовою частотою 2.2 і 1.5 ГГц, графіка Mali-T628 MP4),

Апарат оснащений 13-мегапіксельною камерою, біометричним сенсором, що розміщені на задній панелі, 3 гігабайтами оперативної пам’яті і незнімним акумулятором ємністю 2.7 А-ч. В новинці використовується AMOLED-екран, захищений склом Gorilla 4 покоління, з роздільною здатністю 1920х1080 пікселів.

До ще однієї особливості новинки відноситься розпізнавання жестів, зроблених... кісточками пальців. Такі жести, в цілому, не нові і використовувалися для запуску додатків давно. Просто ніхто не робив їх з орієнтиром на використання таким чином.