Домашній робот-кухар від Moley Robotics

Лондонська компанія Moley Robotics представила прототип робота-кухаря для дому, що є частиною системи "Автоматична Кухня" (Automated Kitchen). Концептуальне дітище британців, що складається з пари роборук, духовки і раковини, було продемонстровано минулого літа на виставці промислових технологій Hannover Messe в Німеччині.

Робот являє собою імітатор людських рук, у яких 24 суглоба, 129 датчиків і 20 двигунів. Розробники вважають, що апарат зможе впоратися навіть з такими складними завданнями, як збивання яєць.

Пристрій вже зараз здатен працювати з тисячами рецептів, які припадуть до смаку будь-якому гурману. Наприклад, під час презентації він впорався з приготуванням супу з каштанами та крабом (біскайського супу).

Можливо такою і буде кухня майбутнього, а от кухонные столы від білоцерківської компанії БЦ-стол гарантовано додадуть їй більшої естетики і функціональності.


Машина навчається процесу приготування їжі у людини, копіюючи і аналізуючи її рухи. Потім ці рухи перетворюються у команди, що управляють складною роботою пари роботизованих рук. Можливість копіювання людських рухів дозволить власникам ділитися методами приготування своїх коронних страв, наприклад, в Інтернеті.

Робот-кухар не є повністю автономним пристроєм, проте ним можна керувати за допомогою смартфона (хоча не виключено, що в майбутньому він стане автономним і буде готувати не тільки із заздалегідь заготовлених і відміряних інгредієнтів).

В даний момент у пристрою свій спеціальний посуд, але розробники стверджують, що робот здатний опанувати абсолютно будь-яке кухонне начиння.

Розробники пообіцяли, що робот-кухар надійде в продаж через два роки. Фахівці компанії планують зробити його більш компактним, а також оснастити його вбудованими холодильником і посудомийною машиною.

Підсумкова модель зможе виконувати абсолютно будь-яку кухонну функцію: подрібнювати інгредієнти, запікати або варити, а також мити брудні тарілки і каструлі.