Плаття на 3D принтері роздрукували для Діти фон Тіз

Тривимірний друк і модні наряди: досі ці поняття були несумісними. А якщо і витали в фантазії дизайнерів – то, як мінімум, важко реалізованими. Схоже, ситуація змінюється: перше в світі віддруковане на 3D принтері плаття продемонструвала весною минулого року на вечірці на честь відкриття нью-йоркського готелю Ace Hotel королева бурлеску і любителька незвичайних нарядів епатажна Діта фон Тіз, чим привернула серйозну увагу присутніх там журналістів і відомих персон.

Виконане з досить гнучкої і еластичною пластикової чорної сітки з глянцевою поверхнею плаття було розроблено дизайнером Майклом Шмідтом (Michael Schmidt), змодельоване в 3D форматі бруклінською студією Френсіса Битонти (Francis Bitonti), і надруковано у вигляді 17 окремих деталей на принтерах об’ємної друку, що належать компанії Shapeways.

Що сказати, досить оригінальне рішення, і виглядає ефектно, а от “експлуатаційні” якості, чесно кажучи викликають сумнів. Зрештою якщо вам потрібне щось більш практичне, комфортне і стильне, достатньо глянути на пропозиції від інтернет-магазину onlyitaly, саме тут ви знайдете чудовий італійський жіночий одяг і взуття по доступній вартості



Варто зазначити, що для розробки макету – тривимірної моделі незвичайної сукні, була застосована графічна інтерпретація чисел Фібоначчі: математичної послідовності чисел, виведеної в Середні століття знаменитим вченим того часу Леонардо Пізанським, більш відомим як Фібоначчі, і яка відповідає, згідно з думками багатьох послідовників, ідеальним формам в природі – від розташування і правильних обрисів листя на деревах, пелюсток квітів до кількості і форми насіння в соняшниках.

Роздруковані на 3D-принтерах деталі згодом були об’єднані в унікальний наряд: сукня налічує 3000 рухомих з’єднань, що забезпечують гнучкість пластикового полотна і комфорт дами в ньому. Елітний блиск роздрукованої на принтері сукні додали 13 000 кристалів Сваровські.



На розробку унікального вбрання – від проектування до з’єднання роздрукованих деталей, було витрачено три місяці. Причому виготовлялося воно спеціально під параметри пишної фігури Діти фон Тіз. І вийшло при цьому досить легким: загальна вага сукні складає трохи більше 5 кг (11,5 фунтів), тоді як вага деяких нарядів знаменитої красуні перевищує 30 кг.

Єдиним незграбним моментом при демонстрації сукні, призналась Діта фон Тіз, були секунди, коли вона відчула, що каблук туфельки застряг в сітці довгого подолу. Однак каблук був благополучно витягнутий, плаття залишилося цілим – і більше не приносило жодних незручностей шоу-діві, делікатно облягаючи її форми.