Будинок з гірськолижною трасою на даху може з’явитися в Астані

У світі спостерігається суттєве збільшення кількості людей, що захоплюються лижним спортом. На жаль, не всі з них мають можливість поїхати на гірськолижні курорти, де можна повністю віддатися улюбленому заняттю. Архітектори і конструктори по всьому світу не перестають дивувати своєю фантазією, що стосується побудови оригінальних споруд, які пристосовані до спортивних занять.

Сьогодні у багатьох країнах можна побачити прямо в міських межах рампи і спуски для лижників. Спортивні конструкції будують на дахах великих заводів, хмарочосів, і інших спорудах.

Свій внесок в різноманітність варіантів споруд внесли і казахські винахідники. Архітектори Астани у своєму проекті зуміли поєднати оригінальну ідею і відповідну естетику.



Автором задуму вважається Шохан Матайбеков, який зміг вирішити проблему з відсутністю гірської місцевості поблизу столиці Казахстану. До складу створеного макета входить масивний житловий комплекс з системою гірськолижного спуску. Планується, що споруда стане справжньою прикрасою Астани.

Передбачувана площа споруди становитиме понад 75 тисяч квадратних метрів. Більше половини з них буде зайнята житловими будівлями. На перших поверхах будинків буде відведено місце для розташування комерційних структур. Знайдеться місце для готелю, який зможе приймати гостей з інших міст і навіть країн.

Протяжність досить широкого гірськолижного спуску складе майже 320 метрів. Для покриття траси влітку буде використовуватися якісний снігозамінник.

Варто зазначити, що незвичайних дах і ліфтові системи будуть коштувати міському бюджету значно менше, ніж спорудження синтетичного схилу і будівництво канатної дороги.

Оригінальним планом Шохана Матайбекова дали високу оцінку світові експертні працівники. На сінгапурському фестивалі архітектурних проектів, який проводився в перших числах листопада, дітище архітектора було удостоєно спеціального призу. На жаль, ще не відомо, коли саме жителі Астани зможуть побачити цю унікальну споруду.

Феодосия - гостеприимный курортный городок в Крыму. Отдыхающих привлекают на отдых в Феодосии нежные пляжи золотистого песка, руины генуэзской крепости Кафа и картины великого Ивана Айвазовского.